Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Baia Mare - Timișoara Saracens în finala Super Ligii CEC Bank

timisoara_steaua.jpg

Steaua 5 Timișoara Saracens 12
Timișorenii s-au impus pe stadionul Ghencea în semifinala împotriva Stelei
Sursa imaginii: 
Timișoara Saracens Facebook

Pentru al optulea an consecutiv titul de campioni ai României la rugby va fi câștigat de Baia Mare sau de Timișoara Saracens. Băimărenii au învins în prima semifinală pe CSM București cu 44 - 9, în timp ce Timișoara Saracens au depășit pe Steaua la București cu 12 - 5.

Așa cum era de așteptat semifinala din Ghencea a fost cea mai echilibrată și a prilejuit prima înfrângere a Stelei pe teren propriu în acest campionat, în fapt prima înfrângere pe teren propriu a uneia dintre cele trei echipe care au dominat sezonul regulat - Baia Mare, Steaua și Timișoara Saracens.

Într-o partidă dominată de lupta pe înaintare, timișorenii s-au impus grație preciziei fundașului lor Gabriel Conache care a transformat patru lovituri de pedeapsă, în timp ce Steaua a ratat prin centru Florin Vlaicu trei lovituri de pedeapsă și tranformarea eseului lui Robert Neagu prin mijlocașul la deschidere Oneone Patelesio.

Scor final Steaua 5 Timișoara Saracens 12 și campionii ediției 2015 își vor apăra titlul săptămâna viitoare în fața câștigătorilor sezonului regulat, Baia Mare.

Baia Mare confortabil

Zimbrii au marcat șapte eseuri în semifinala câștigată împotriva CSM, dând dovadă de o eficiență deosebită și marcând aproape de fiecare dată când s-au aflat în 22-ul adversarilor.

Sione Fakaosilea marchează primul eseu al echipei din Baia MareSione Fakaosilea marchează primul eseu al echipei din Baia Mare

Dotați cu o grămadă foarte solidă, siguri în margine și având o linie a treia Chirică - Morrell - Ailenei în formă de zile mari, cu mijlocașul la grămadă și căpitanl Bidzina Samharadze dirijându-și echipa ca un maestru și cu centrul Sione Fakaosilea irezistibil, băimărenii s-au impus în fața unei echipe compuse din jucători talentați (11 din 15, inclusiv toți cei de pe liniile care au început partida, jucători străini), dar complet lipsită de omogenitate și cu o condiție fizică precară. 

Scor final Baia Mare 44 CSM 9

Sâmbătă 27 mai au loc cele două finale pe Stadionul Arcul de Triumf din București:

Steaua - CSM pentru locurile 3 - 4 și

Baia Mare - Timișoara Saracens pentru locurile 1 - 2

Baia Mare a câștigat campionatul (disputat din primăvară până în toamnă) în 2009, 2010, 2011 și 2014, în timp e Timișoara Saracens au fost campioni în 2012, 2013 și 2015.

Anul acesta s-a revenit la formula disputării toamnă - primăvară ca până în 2008.