Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep: "Mă bucură victoria din optimi, îmi dă încredere şi sunt gata să alerg şi trei ore la meciul de miercuri "

halep.png

Simona Halep a câstigat meciul din optimi în fata Carlei Suarez Navarro cu 6-1, 6-1, în fix o orà.
Simona Halep a câstigat meciul din optimi în fata Carlei Suarez Navarro cu 6-1, 6-1, în fix o orà.
Image source: 
RFI/Pierre René-Worms

O oră i-a ajuns Simona Halep ca să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. 6-1, 6-1 a învins-o pe jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro. In turul următor, constăţeanca se va întâlni miercuri pe zgura pariziană cu ucraineana Elina Svitolina.

Victoria din optimi a Simonei Halep este cu atât mai preţioasă cu cât până acum românca nu o învinsese niciodată pe Carla Suarez Navarro pe un teren de zgură. Chiar din spusele Simonei, meciul ei de luni a fost cel mai bun de până acum în arena de la Roland Garros. Un meci în care constăţeanca a fost tot timpul prezentă pe tot terenul, nelăsând-o pe spaniolă să-şi construiască nicio strategie. Bătăioasă dar totodată calmă pe întreg parcursul partidei, Simona Halep a fost nu mai puţin expeditivă. 6-1, 6-1 într-o oră fix la acest nivel al competiţiei e un lucru rar văzut.

Meciul următor, de miercuri, cu Elina Svitolina se anunţă ceva mai greu chiar dacă ucraineana s-a zbătut mai mult ca să ajungă la acest stadiu al turneului şi ar putea fi deci mai obosită. Pentru Simona Halep, sfertul cu Svitolina se va asemăna cu o revanşă după finala pierdută în faţa ei la Roma acum două săptămâni. Simona Halep se declară gata pentru lupta de miercuri dar ea rămâne modestă şi nu vrea să-şi facă vise prea multe pentru mai departe.

Pas cu pas îşi construieşte Simona Halep acest Roland Garros 2017. Acum trei ani, ea urcase până pe penultima treaptă a podiumului, pierzând doar finala pe zgura pariziană. Acum, tot mai mulţi comentatori îi prezic o posibilă, şi în orice caz binemeritată, victorie la sfârşitul acestei săptămâni. L'Equipe vorbeşte déjà de "tornada Halep", alţii de "sprintul" ei spre sferturi în timp ce unii evocă doar o simplă "plimbare" pe terenurile pariziene. Cert este însă că până sâmbătă, ziua finalei feminine, mai sunt de jucat alte meciuri, primul dintre ele, sfertul de finală de miercuri, cu Elina Svitolina.

 
Simona Halep: "Mă bucură victoria din optimi, îmi dă încredere şi sunt gata să alerg şi trei ore la meciul de miercuri "