Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep, despre incidentul cu Cahill: Mi-a fost ruşine de ce am făcut

Incidentul de la Miami, când Simona Halep a avut un dialog tensionat cu antrenorul Darren Cahill la pauzele de "coaching" din timpul partidei cu Johanna Konta, continuă să suscite interesul presei internaţionale. Cu obiectivitate şi fără iritare, românca a răspuns cu calm pe această temă tirului întrebărilor ziariştilor, la conferinţa de presă după victoria obţinută, luni, în faza optimilor de finală ale French Open, în faţa spaniolei Carla Suarez Navarro, relatează news.ro. Halep a spus că a fost şocată de faptul că a fost aproape să-şi piardă antrenorul în urma acelui incident şi a recunoscut că i-a fost ruşine de gestul ei.

"Totul s-a schimbat, vorbind în general de viaţa mea, sunt mai pozitivă şi asta mă ajută. Nu mai am o stare rea de sprit, aşa că e bine. A fost dificil să mă schimb şi pot să spun că mai am multe de îmbunătăţit în acest sens, acum sunt ok din punct de vedere al modului în care sunt pe teren şi în afara lui. Ştiam că o să se schimbe jocul meu dacă voi fi mai calmă pe teren. Cred că a însemnat mult că Darren a luat acea decizie, a fost ca un şoc că am pierdut antrenorul. A fost nevoie doar să îmi îmbunătăţesc acel aspect, pentru că el nu s-a plâns de jocul meu, de munca mea, ci doar de atitudinea mea. Ştiam că este singul aspect pe care trebuia să-l schimb, ca să-l aduc înapoi. Am muncit din greu şi mi-am schimbat destul de repede atitudinea, dar, repet, mai am multe de muncit la asta. A fost supărat după Miami. Nu a fost cu mine, a fost acasă, eu am fost acasă. Mi-a spus că o să vorbim după Paris. Apoi i-a plăcut cum am fost în FedCup, în ambele meciuri, apoi la Stuttgart. Când am terminat meciurile la Stuttgart, a spus că a văzut suficient şi că e gata să revină... De fapt eu l-am întrebat dacă vrea să revină, înaintea turneului de la Madrid. Şi a spus că da, pentru că am îmbunătăţit multe şi a văzut că într-adevăr am vrut să schimb lucrurile. Dorinţa arătată în acele momente l-a făcut să revină. Acum sunt fericită că pot fi pozitivă pe teren şi că nu voi mai fi negativistă, cum am fost la Miami, pentru că nu mi-a plăcut atunci când am văzut înregistrarea. Mi-a fost ruşine de ceea ce am făcut şi sper că nu se va mai repeta", a declarat românca presei internaţionale, conform news.ro, răspunzând la o serie de întrebări pe această temă.

Despre Cahill: Am încredere în tot ce spune

Ea a fost întrebată ce-i place cel mai mult la antrenorul ei şi ce nu-i place. Halep a evitat cu eleganţă partea a doua a întrebării: "Îmi place cel mai mult că este o persoană extraordinară, drăguţă, iar în al doilea rând simt că sunt o jucătoare diferită de când am început cu el, chiar dacă nu am avut cele mai mari rezultate din carieră. Am jucat diferit, deschid mai bine terenul, simt că am învăţat ceva nou de la el, ca tactică şi ca joc în acelaşi timp. Lovitura de dreapta este îmbunătăţită, la fel serviciul. Sfaturile lui mi se potrivesc şi pot înţelege tot ce spune despre joc. El are încredere că pot face anumite lucruri pe care mi le spune, iar eu am încredere în tot ce spune, pot să pun în practică orice îmi spune."

Cu Svitolina în sferturi, o nouă provocare

Finalista ediţiei din 2014 a afirmat că, dacă ar fi să piardă în sferturi, şi-ar dori să fie învinsă de Svitolina pe baza jocului bun al adversarei, nu din cauza evoluţiei ei slabe.

"Voi avea în faţă o jucătoare care a evoluat foarte bine anul acesta, dar am nevoie să joc din nou cu ea, pentru că am pierdut acea finală la Roma din cauza accidentării şi nu am fost fericită din acest motiv. Am acum o nouă şansă, o nouă provocare, va fi una dificilă, dar sunt pregătită să joc şi îmi doresc să mă bată dacă e mai bună, nu să pierd eu meciul", a declarat românca presei străine.

"Sunt destul de motivată, pentru că mi-a părut foarte rău de meciul din finala de la Roma. Sunt sigură că va fi un meci la fel de greu, poate mai dificil, este o jucătoare care joacă un tenis foarte bun în acest an, are atâtea titluri câştigate, are încredere, însă şi eu am încredere că pot să joc un tenis destul de bun ca să câştig. Nu schimb nimic tactic, cred că voi începe la fel", a spus ea ziariştilor români.

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturile de finală ale French Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-1, 6-1, pe spaniola Carla Suarez Navaro, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 21.

În sferturi, Halep va evolua cu ucraineana Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, care a trecut, tot luni, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, de jucătoarea croată Petra Martici, locul 290 WTA, venită din calificări.

Halep şi Svitolina s-au întâlnit ultima dată, în 21 mai, în finala de la Roma, când jucătoarea din Ucraina a profitat de o accidentare la gleznă a româncei şi a câştigat cu 4-6, 7-5, 6-1.