Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Avertisment pentru Halep: Ostapenko este foarte periculoasă, are inconștiența vârstei

10 iunie 2017 ar putea deveni cea mai importantă zi pentru sportul românesc din ultimele decenii. Simona Halep pornește ca favorită certă în finala turneului de la Roland Garros, unde va întâlni o sportivă de numai 20 de ani din Letonia. Într-un interviu acordat RFI, fostul tenisman Dumitru Hărădău remarcă faptul că Simona a evoluat foarte mult din punct de vedere mental, dar avertizează în același timp că Jelena Ostapenko poate întoarce în favoarea ei ”inconștiența specifică vârstei”.

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 16.00, Simona Halep va evolua, pentru a doua oară în carieră, în finala turneului de la Roland Garros. În 2014, a pierdut în fața Mariei Șarapova. Acum, va da piept cu Jelena Ostapenko din Letonia, tânăra de 20 de ani, marea revelația a turneului din acest an de la Paris.

”Simona e mare favorită”, declară în acest context Dumitru Hărădău, într-un interviu acordat RFI. ”Jimmy Connors a spus în urmă cu mulți ani că jocul de tenis este în proporție de 95% mental. Sunt de acord cu el. Simona este mare favorită, iar principala calitate pe care o are Halep este forța mentală”.

Simona Halep a ajuns în finală după ce a eliminat-o pe Karolina Pliskova (locul 3 WTA):

Sursa: youtube.com

Fost jucător de tenis și fost vicepreședinte al FRT, Hărădău avertizează totodată că tânăra Ostapenko este foarte periculoasă: ”Ostapenko are inconștiența vârstei. Va risca de la început până la sfârșit. Are armele pentru a lupta. Până la urmă, însă, toate treaba e la încredere și concentrare. Simona probabil va câștiga finala și va deveni prima în lume. E o performanță uluitoare!”.

Jelena Ostapenko (stânga) a trecut surprinzător în semifinale de Timea Bacinski (dreapta)

În ceea ce privește tactica pe care Simona Halep ar putea să o folosească în fața unei jucătoare foarte agresive, Dumitru Hărădău declară: ”Simona trebuie să joace pe procentaj. Ostapenko nu este mai bună decât Kasatkina (n.r. pe care Simona Halep a învins-o cu 2-0 la seturi într-o fază anterioară a turneului). Ar trebui să joace pe mijloc începând cu serviciul, începând cu returul pe prima minge. După sunt câteva schimburi pe mijloc, după aceea să deschidă terenul, așa cum a jucat și cu Suarez Navarro”.

Ascultă interviul integral acordat RFI de Dumitru Hărădău:

 
Dumitru Hărădău, despre meciul Simonei Halep din finala de la Roland Garros