Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: România surclasează Brazilia, scor 56-5

romania_brazilia.jpg

România 56 Brazilia 5
Andrei Gorcioaia (cu balonul) a marcat trei eseuri, iar colegii săi de pe înaintare restul de cinci ale Stejarilor
Image source: 
www.frr.ro

În ultimul meci-test al lunii iunie, echipa națională de rugby a României a învins Brazilia cu 56-5 (35-0) într-un meci disputat sâmbătă seara pe stadionul Arcul de Triumf din București.

Stejarii au marcat opt eseuri, toate prin jucători de pe înaintare: Andrei Gorcioaia și Andrei Rădoi (câte trei eseuri), Andrei Macovei și Valentin Popârlan (câte unul).

Toate cel opt eseuri au fost transformate de Luke Samoa (șapte) și Florin Vlaicu (una).  Pentru Tupis (cum sunt denumiți jucătorii naționalei Braziliei) a marcat numărul 8 Arruda (eseu), dar Duque a ratat transformarea.

Acesta a fost primul meci dintre Stejari (locul 16 în clasamentul World Rugby) și Tupis (locul 29). Brazilia s-a remarcat în ultimul an prin victorii împotriva unor echipe mai bine clasate decât ea - Statele Unite, Canada și Portugalia. 

În primul meci test World Rugby al lunii, România a pierdut în fața Japoniei, la Kumamoto, cu 33-21 și l-a câștigat pe cel de-al doilea, disputat la Edmonton, în fața Canadei cu 25-9.

Brazilia a evoluat în Americas Rugby Championship, competiție în cadrul căreia, în 2016 obțineau prima victorie în fața unei echipe din eșalonul 2 valoric, după ce învingeau Statele Unite cu 24-23. Anul acesta, Brazilia a terminat pe locul 4 turneul la care mai participă Statele Unite ale Americii, Argentina XV, Uruguay, Canada și Chile.

Încasările obținute din vânzarea biletelor la meciul România-Brazilia vor fi redirecționate către familia lui Andrei Burdușel, elev în clasa a XI-a a Colegiului National Sportiv Aurel Vlaicu, care s-a stins din viață joi, 22 iunie.

Diagnosticat în ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumoră primară la nivelul mușchiului abdominal și cu metastaze pulmonare, hepatice și osoase, Andrei ar fi împlinit 18 ani pe 25 iunie.

All Blacks imbatabili

În cel mai așteptat meci al zilei Noua Zeelandă a învins selecționata Leilor Britanici și Irlandezi, formată din jucători englezi, irlandezi, galezi și scoțieni cu 30 - 15, în prima din cele trei întâlniri considerate a fi cel mai tare meci din rugby-ul mondial.

falseRieko Ioane, care a împlinit 20 de ani, a marcat două eseuri pentru All Blacks

All Blacks au condus de la început și au marcat trei eseuri, unul prin taloneurul Codie Taylor și două prin revelația de 20 de ani, centrul Rieko Ioane, toate trei transformate de jucătorul numărul unul al lumii în 2016, mijlocașul la deschidere, Beauden Barrett, care a adăugat și trei penalități.

Lions au marcat două eseuri, unul prin flankerul Sean O'Brien, care a finalizat un contra-atac senzațional de 90 de metri lansat de fundașul Liam Williams, și al doilea în ultimul minut de joc prin mijlocașul la grămadă Rhys Webb. Mijlocașul la deschidere Owen Farrell a transformat al doilea eseu și o lovitură de pedeapsă.

Al doilea meci test va avea loc sâmbăta viitoare.

Sâmbătă s-a desfășurat la Hamilton, prima manșă a calificărilor pentru Cupa Mondială 2019 zona Americilor dintre Canada și Statele Unite, una dintre cele mai aprige rivalități din rugby-ul mondial.

Meciul s-a terminat la egalitate, 28 - 28, iar returul va avea loc sâmbătă la San Diego, câștigătoarea dublei manșe calificându-se la Cupa Mondială din Japonia.

În celelalte meciuri test ale sfârșitului de săptămână s-au înregistrat rezultatele:

Samoa 17 Țara Galilor 19

Australia 40 Italia 27 

Fiji 27 Scoția 22 (mijlocașul la grămadă Henry Seniloli de la Timișoara Saracens a marcat eseul victoriei)

Africa de Sud 35 Franța 12 (a treia victorie de trei meciuri test împotriva Franței aflată în turneu)

Argentina 45 Georgia 29