Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Peter Sagan, câștigător în etapa a treia, Geraint Thomas păstrează tricoul galben

peter_sagan.jpg

Peter Sagan
Image source: 
France24

Campionul mondial slovac Peter Sagan (Bora) a câștigat etapa a 3-a a Turului ciclist al Franței, luni, la Longwy, iar britanicul Geraint Thomas (Sky) a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general.

Sagan, înregistrat pe distanța de 212,5 km în 5h07min19sec, între Verviers și Longwy, s-a impus la sprint în fața australianului Michael Matthews (Sunweb), a irlandezului Daniel Martin (Quick-Step) și a campionului olimpic belgian Greg Van Avermaet (BMC), pe o cățărare de 1.600 m, cu pantă de 5,8 %, toți înregistrați cu același timp.

La 27 de ani, dublul campion mondial (2015 și 2016) a obținut a 8-a sa victorie de etapă în Turul Franței, în care a câștigat de cinci ori clasamentul pe puncte (tricoul verde).

El a semnat de asemenea a 7-a victorie din acest sezon, chiar dacă nu a reușit să câștige niciuna din marile clasice în primăvară.

Sagan s-a impus luni deși a avut o problemă aproape de final, i-a scăpat pedala, nu și victoria însă.

 

 

Liderul clasamentului general, Geraint Thomas (Sky), a sosit al 8-lea, la 2 secunde de câștigător, în fața coechipierului său Christopher Froome.

În clasamentul general, Thomas este urmat la 12 secunde de Froome și de Matthews și la 13 secunde de Sagan.

Marți se dispută etapa a 4-a, tot una pentru sprinteri, între Mondorf-les-Bains, orașul fraților Andy și Frank Schleck, și Vittel (207,5 km).