Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Slovacul Peter Sagan, exclus din Turul Franței, francezul Arnaud Demare, câștigătorul etapei

sagan.jpg

Peter Sagan poartă tricoul "curcubeu" de campion mondial pe șosea

Ciclistul slovac Peter Sagan (Bora) a fost exclus din Turul Franței. Decizia a fost luată de juriul comisarilor, marți, după încheierea etapei a 4-a, etapă în care sportivul se clasase pe locul 2, relatează AFP.

UPDATE: Campionul mondial, slovacul Peter Sagan, a declarat miercuri că nu a făcut nimic rău în sprintul de la Vittel. ''Ce pot face? Pot doar să accept decizia juriului, însă nu sunt de acord cu ea'', a declarat Sagan.  ''Ce a fost rău, a fost căzătura lui Mark'', a adăugat campionul mondial. ''Important este ca el să se refacă. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Ați văzut, a fost un sprint nebun. Nu este primul și nu va fi ultimul. Deci, îi urez lui Mark să se facă bine și asta este tot''.

 

UPDATE: Echipa germană Bora a anunțat că va contesta oficial decizia de excludere a lui Peter Sagan, pe motiv că rutierul nu l-a lovit intenționat pe Mark Cavendish, informează L’ Equipe.  Bora nu precizează cum va face contestația în condițiile în care regulamentul nu prevede o modalitate de a contesta decizia comisiei.

Mark Cavendish va abandona, mai anunță L’ Equipe. Rutierul a suferit o fractură la omoplatul drept.

 

Cu 200 m înainte de finiș, Peter Sagan l-a lovit cu cotul pe britanicul Mark Cavendish, ceea ce a provocat căderea acestuia și a altor doi rutieri. Cel mai grav accidentat a fost Cavendish, care a avut nevoie de intervenția medicilor.

 

 

Comisarii i-au reproșat lui Sagan comportamentul periculos.

Mark Cavendish a suferit o accidentare la umărul drept, cu risc de fractură de claviculă, în urma căzăturii.

Potrivit imaginilor, cu 200 m înainte de linia de sosire, Mark Cavendish a încercat să treacă prin dreapta lui Sagan, dar a fost împins de acesta în parapet. În cădere, britanicul a antrenat alți doi rutieri, unul dintre ei călcându-l cu bicicleta.

Britanicul, care are la activ 30 de victorii de etapă în Turul Franței, a plecat spre spital imediat după sosire, pentru a fi supus unor examene medicale amănunțite.

Peter Sagan s-a clasat al doilea în etapă, după francezul Arnaud Demare, învingător la sprint. Sagan este purtătorul tricoului "curcubeu" de campion mondial la ciclism pe șosea în ultimii doi ani consecutiv și a câștigat de cinci ori consecutiv tricoul verde al celui mai bun sprinter în Turul Franței.

El este cunoscut pentru caracterul său non-conformist și uneori prin exhibiționismul său, care, iată, poate duce la consecințe grave.

 

 

 

 

Demare a reușit prima victorie de etapă pentru un francez în Turul Franței după 11 ani într-un sprint masiv.

Precedentul succes datează din 2006, când Jimmy Casper a câștigat prima etapă, la Strasbourg, în fața australianului Robbie Mc Ewen și a germanului Erik Zabel.

Frederic Moncassin este ultimul francez care a câștigat două etape în același Tur al Franței, în 1996.