Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Columbianul Rigoberto Uran câștigă dificila etapă cu numărul nouă, etapă marcată de accidente și abandonuri

etapa_9.jpg

Foto: AFP

Columbianul Rigoberto Uran (Cannondale) este câștigătorul etapei a noua, victorie stabilită de fotofiniș, spre dezamăgirea francezului Warren Barguil (Sunweb) care se vede nevoit să se mulțumească cu locul al doilea. Froome (Sky), clasat al treilea, păstrează tricoul galben.

Pe locul trei s-a clasat Chris Froome (Sky) în etapa considerată cea mai dificilă de până acum.

Pe primul loc în clasamentul general se menține Chris Froome (Sky), urmat de Fabio Aru (Astana ) și de Romain Bardet (AG2R). Uran, câștigătorul etapei, trece pe locul patru.

A fost o etapă foarte dificilă, cu mai multe cățărări (dintre care trei speciale: Biche, Grand-Colombier, Mont du Chat) și coborâri rapide plus un sprint intermediar.

Aflat pe locul secund înaintea acestei etape, britanicul Geraint Thomas de la Sky a căzut in timpul coborârii de pe Col de la Biche. El a suferit o fractură de claviculă și a părăsit competiția. De asemenea, olandezul Robert Gesink (Lotto-Jumbo) și italianul Manuele Mori (UAE) au abandonat și ei tot în urma unor căderi.

 

Un moment dramatic al cursei a fost căderea, pe coborâre, a lui  Richie Porte (BMC), care l-a angrenat  și pe irlandezul Daniel Martin (QUICK - STEP FLOORS). Richie Porte a abandonat în timp ce Daniel Martin a continuat cursa.

Uran câștigă cursa în condițiile în care cu 8 kilometri înainte de final a avut probleme mecanice.

Cel mai combativ rutier al etapei a fost desemnat Warren Barguil.

Duminică seara rutierii se vor deplasa cu avionul în sud-vestul Franței, la Périgueux, de unde se va da startul etapei a zecea, care se va desfășura, marți,  pe traseul traseul Périgueux -  Bergerac (178 kilometri).  Luni e zi de odihnă în Turul Franței.