Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep pierde la Wimbledon și își amână instalarea în fotoliul de lider mondial

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după un meci maraton, pierdut în trei seturi fața britanicei Johanna Konta ( 7-6, 6-7, 4-6). Totodată, jucătoarea de tenis română a ratat și șansa de a deveni numărul 1 WTA. 

La 1-0 la seturi, jucătoaea din România a condus cu 5-4 în tiebreak și a avut două servicii pentru a închide întâlnirea. În setul decisiv s-a mers cap la cap, până la scorul de 2-2. Konta a reuşit un break și, în cele din urmă, britanica și-a apărat acest avantaj important. Partida, dominată în prima parte de Halep, a durat mai bine de 2 ore și 30 de minute. Expertul Mats Wilander spune că a fost un meci echilibrat, posibil chiar  partida turneului.

 În semifinale Johanna Konta (prima britanică ajunsă atât de departe în competiție în ultimii 39 de ani)  o va întâlni pe Venus Williams (SUA), conform tabloului de simplu feminin de la Wimbledon  Este pentru a doua oară consecutiv când Simona Halep ratează șansa de a deveni lider mondial. 

 

 

1129