Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Samoa 16 Fiji 38, România pe locul 15 în clasamentul World Rugby

screenshot_2017-07-15_10.21.17.png

Henry Seniloli marchează un eseu
Henry Seniloli marchează unul dintre cele trei eseuri ale sale în meciul Samoa - Fiji

Fiji a învins Samoa în campionatul Națiunilor Pacificului (PNC) la rugby cu 38 - 16, scor care determină calificarea Tonga la Cupa Mondială din 2019 în Japonia (RWC 2019) și urcarea României pe locul 15 în clasamentul mondial. 

Fijienii, deja calificați pentru Cupa Mondială, au repurtat cea mai categorică victorie în deplasare în meciurile cu Samoa, marcând cinci eseuri, față de numai unul al samoanilor. 

Omul meciului a fost mijlocașul la gărmadă Henry Seniloli, de la Timișoara Saracens, care a marcat trei eseuri și a fost omniprezent pe teren.

Ca urmare a acestui rezultat Tonga, care și-a terminat meciurile, se situează pe locul al doilea în PNC și obține locul de calificare Oceania 2, urmând să joace în 2019 în Japonia în grupa C, alături de Anglia, Franța, Argentina și Statele Unite. 

Samoa urmează să joace o dublă manșă de baraj cu echipa clasată pe locul al doilea în grupa europeană, unde evoluează România, Spania, Rusia, Germania și Belgia și de unde se califică la RWC 2019 prima clasată. 

Calificate de drept la RWC 2019 sunt Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud, Argentina, Anglia, Franța, Irlanda, Scoția, Țara Galilor, Italia, Japonia și Georgia.

Din zona Americilor s-au calificat deja Statele Unite, al doilea loc calificativ urmând a fi decis de dubla manșă Canada - Uruguay.

În urma rezultatului din meciul Samoa - Fiji, samoanii cad pe locul 16 în clasamentul Word Rugby, cel mai jos de la înființarea acestei ierarhii în 2003, în timp ce România urcă pe locul al 15-lea, poziția cea mai înaltă ocupată de Stejari din ianuarie 2008. 

În luna noiembrie România va juca două meciuri test la București cu echipe din Oceania: pe 18 noiembrie cu Samoa și pe 25 noiembrie cu Tonga.