Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Froome la un pas de titlu, polonezul Bodnar câștigă proba de contratimp

bodnar1.png

Polonezul Maciej Bodnar a trebuit să trăiască trei ore de emoții pentru a-și vedea confirmată victoria de etapă
Image source: 
letour.fr

Polonezul Maciej Bodnar (Bora) a câștigat proba de contratimp desfășurată sâmbătă pe străzile Marsiliei, penultima etapă a actualei ediții a Turului, cu doar o secundă înaintea compatriotului său Michal Kwiatkoski (Sky). Pe locul trei a sosit Chris Froome (Sky), care, cu prestația foarte bună pe care a avut-o (a sosit la doar 6 secunde de învingător, în ciuda fluierăturilor și huiduielilor sonore ale publicului, mai mult sau mai puțin francez, care l-au însoțit pe traseu și mai ales la sosirea pe Stade Velodrome) și-a consolidat poziția de lider în clasamentul general și este virtualul câștigător al competiției, fără însă să fi câștigat vreo etapă.

Principalii săi contracandidați, francezul  Romain Bardet (AG2R), care înaintea etapei de ieri era pe locul 2, la doar 23 de secunde de lider în clasamentul general, este acum la 2 minute și 20 de secunde de acesta, iar columbianul Rigoberto Uran (Cannondale), de la 29 de secunde a ajuns la 54 de secunde în urma lui Froome.

Clasamentul general este așadar acum: locul 1 Chris Froome, locul 2 Rigoberto Uran, locul 3 Romain Bardet. Francezul are însă mari emoții pentru că ar putea rata podiumul, dat fiind că spaniolul Mikel Landa (Sky), ocupantul locului 4, este acum la o singură secundă de el.

Chris Froome mai are de îndeplinit o simplă formalitate, mâine, pentru a câștiga cel de-al patrulea său titlu Le Tour.

foto: letour.fr

 

Mâine este programată ultima etapă, Montgeron / Paris Champs-Élysées (103 km) și ceremonia finală de premiere.

582