Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


FCSB-Sporting Lisabona, în play-off-ul Ligii Campionilor

FCSB Sporting Lisabona play off Liga Campionilor

FCSB şi-a aflat adversara din play-off-ul Ligii Campionilor (Sursa foto: pixabay.com)
FCSB şi-a aflat adversara din play-off-ul Ligii Campionilor (Sursa foto: pixabay.com)

Echipa de fotbal FCSB va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu formația portugheză Sporting Lisabona, în urma tragerii la sorți de vineri de la Nyon.

FCSB va întâlni Sporting Lisabona mai întâi în deplasare, pe 15 sau 16 august, iar returul se va juca la Bucureşti, pe 22 sau 23 august.

Sporting Lisabona este cea mai accesibilă echipă din urna capilor de serie, conform coeficientului UEFA, lusitanii având 36,866 puncte (ultimul loc în urnă).

FCSB putea întâlni formaţii mult mai puternice, precum Liverpool, Napoli sau FC Sevilla.

FCSB s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după 2-2 acasă și 4-1 în deplasare cu echipa cehă Viktoria Plzen.

Sporting Lisabona a mai întâlnit de trei ori echipe din România în cupele europene, potrivit Agerpres. În sezonul 1990-1991, trecea de Poli Timișoara după 7-0 și 0-2 în turul al doilea al Cupei UEFA. În ediția 1991-1992 a competiției, Sporting era eliminată de Dinamo, din primul tur, după 1-0 și 0-2, după prelungiri. În stagiunea 2011-2012 a Europa League, Sporting a câștigat cu 2-0 meciul cu FC Vaslui, pierzând returul cu 0-1.

De partea sa, formaţia FC Viitorul va întâlni echipa austriacă FC Salzburg în play-off-ul Ligii Europa, conform tragerii la sorţi de vineri.

Gruparea lui Gică Hagi va juca primul meci pe teren propriu pe 17 august, iar returul în deplasare, pe 24 august.