Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara Saracens 22 Steaua 16 în primul meci al sezonului

Timișoara Saracens 22 Steaua 16

Campionii României la rugby, Timișoara Saracens au inaugurat nou sezonul printr-o victorie, 22 - 16, împotriva echipei Steaua în Cupa Regelui. Competiția este marcată însă de retragerea a două dintre cele șapte echipe care erau înscrise în competiție.

Campionii, care au evoluat pe teren propriu, s-au impus marcând trei eseuri, două prin noul lor centru, John Leiataua, și unul prin fundașul Cătălin Fercu, mijlocașul la grămadă Gabriel Conache adăugând două transformări și o lovitură de pedeapsă.

Bucureștenii au opus o rezistență aprigă și aumarcat și ei două eseuri prin mijlocașul la deschidere Tudor Boldor și prin mijlocașul la grămadă de rezervă, Ionel Melinte, Boldor transformând și două lovituri de pedeapsă.

Celălalt meci al zilei, Baia Mare - CSM București a fost anulat, din cauza retragerii oaspeților din competiție, datorită lipsei de timp  pentru "înregistrarea contractelor sportivilor noi și implicit licențierea lor pentru aceasta competiție", cum se afirmă într-o scrisoare trimisă de CSM Federației Române de Rugby. 

Ca atare, în prima grupă valorică a comptiției vor participa doar Tmișoara Saracens, Steaua și Baia Mare.

În grupa a doua valorică CSM Bucovina Suceava - nou promovată în prima ligă - și-a anunțat retragerea din motive financiare, în cursă rămânând doar Dinamo și Universitatea Cluj. 

O a opta echipă, CS Politehnica Iași, nu a luat startul în competiție, deși și-a anunțat intenția de a participa la Super Liga CEC Bank - campionatul Românii - alături de celelalte șapte echipe. 

Cupa Regelui este a treia competiție din calendarul intern, după Super Ligă și Cupa României.

Tot sâmbătă în finala Super Rugby Crusaders din Noua Zeelandă au învins pe Lions din Africa de Sud cu 25 - 17 pe Ellis Park din Johannesburg.

În Super Rugby participă 18 echipe din Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia, Argentina și Japonia.