Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Saracens (campionii Europei) 49 Timișoara (campionii României) 0

20170825_193642.jpg

Saracens 49 Timișoara Saracens 0
Sean Maitland marchează primul dintre cele șapte eseuri ale campionilor europeni
Image source: 
Petru Clej

Campionii Europei la rugby, Saracens, au învins pe teren propriu la Londra pe campionii României, Timișoara Saracens, cu scorul de 49 - 0 (35 - 0), într-un meci de pregătire disputat cu o săptămână înaintea debutului celor două echipe în campionatele interne. 

Saracens au marcat șapte eseuri, toate transformate, dintre care cinci în prima parte a jocului, care însă a fost mai echilibrat decât o arată scorul, mai ales după pauză. 

Într-o ambianță foarte plăcută, în fața a aproape 1000 de spectatori prezenți pe stadionul Allianz Park din nordul Londrei meciul a început în nota de dominare a gazdelor, care au atacat mai ales cu liniile dinapoi, dar timișorenii s-au apărat cu dârzenie. 

În partea a doua a meciului, timișorenii au jucat mult mai bine și au atacat lungi perioade de timp, chiar când erau în 14 după ce aripa Fonovai Tangimana primise cartonaș gallben, iar linia a II-a Valentin Popoârlan a scăpat balonul la numai un metru de butul advers, ratând cea mai mare ocazie a meciului. 

Campionii Europei i-au menajat pe cei șase jucători care au participat la turneul Leilor Britanici în Noua Zeelandă în iunie și iulie (Mako Vunipola, Jamie George, Maro Itoje, George Kruis, Owen Farrell și Liam Williams), iar trei alți jucători de bază (Billy Vunipola, Will Skelton și Michael Rhodes) erau accidentați, dar lotul folosit sâmbătă este cel cu care Saracens vor începe sâmbăta viitoare campionatul Angliei, Aviva Premiership.

De la Timișoara Saracens au lipsit Cătălin Fercu, Eugen Căpățână și Samuel Mariș accidentați, în timp ce mijlocașul la grămadă fijian, Henry Seniloli, una dintre revelațiile sezonului internațional de vară, nu a putut obține viză de intrare în Marea Britanie.

Timișoara Saracens sunt una dintre cele nouă echipe din Rețeaua Globală Saracens, clubul bănățean intrând într-un parteneriat cu clubul londonez în 2014. 

Diferență de valoare

"Un meci destul de greu după cum ați văzut, cam asta e diferența între campionii europeni și campionii României, poate un pic mai mare, dar suntem bucuroși că ne-am prezentat cu capul sus și cred eu că n-am lăsat o impresie proastă aici." a declarat Valentin Popârlan la RFI.

John Leiataua Centrul John Leiataua a fost unul dintre cei câțiva jucători timișoreni accidentați serios în acest meci

Centrul echipei Saracens, Duncan Taylor, autor al unui eseu, a avut cuvinte de laudă la adresa timișorenilor:

"Au fost dârji, au câțiva jucători foarte puternici, au jucat un rugby foarte atractiv, le place să facă balonul să circule și au câțiva jucători care trec de linia avantajului.", a declarat la RFI internaționalul scoțian Duncan Taylor.

"Noi am început jocul bine, am marcat câteva eseuri, dar ei au continuat lupta. A fost o performanță bună din partea ambelor echipe." a mai spus el.

Antrenorul Timișoara Saracens, Matt Williams, era destul de mulțumit după meci.

"Am înfruntat dublii campioni europeni. Nu ne-au făcut K.O. Dacă era un meci de box ar fi câștigat la puncte. Sunt foarte mândru de băieți, s-au luptat foarte bine, grămada noastră a fost foarte solidă, dar am jucat cu o echipă mare. Ne-au prins de mai multe ori pe flancuri prin viteza lor.", a declarat Matt Williams la RFI.

"Curajul efortul și dăruirea au fost fantastice, dar am plătit un preț scum prin accidentări. Acești băieți de la Saracens sunt în sistem de la 15 – 16 ani, un sistem de pregătire incredibil. Băieții noștri sunt antrenați și puternici dar intensitatea ciocnirilor fizice a fost dificilă pentru noi." a adăugat antrenorul australian al timișorenilor.  

Sâmbătă 2 septembrie Saracens întâlnesc pe Northampton Saints p stadionul Twickenham din Londra în prima rundă a Aviva Premiership, în timp ce Timișoara Saracens întâlnesc în deplasare pe Iași în Super Liga CEC Bank.

 
Ascultați reportajul realizat de corespondentul RFI la Londra, Petru CLEJ