Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ioanițoaia, despre dezastrul de la națională: Daum e un ”fost antrenor”

daum_frf.jpg

Cristoph Daum a fost numit selecționer al echipei naționale de fotbal a României pe 7 iulie 2016
Cristoph Daum a fost numit selecționer al echipei naționale de fotbal a României pe 7 iulie 2016
Sursa imaginii: 
frf.ro

România a pierdut orice șansă de calificare la CM din 2018. Directorul Gazetei sporturilor, Ovidiu Ionițoaia, a acordat un interviu pentru RFI România în care a analizat evoluția echipei naționale de fotbal în preliminariile pentru CM din 2018. Jurnalistul crede că vina aparține în primul rând antrenorului, dar și conducerii FRF. Ovidiu Ionițoaia critică tactica echipei naționale, dar și selecția.

Naționala de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, după ce a fost învinsă, luni seară, de Muntenegru cu 1-0. Meciul a contat pentru Grupa E a preliminariilor competiției, iar singurul gol a fost marcat în minutul 75 de atacantul lui AS Monaco Stevan Jovetic.

România mai are de disputat două meciuri în aceste preliminarii, dar se află abia pe locul patru în grupă și matematic nu mai are șase să prindă un loc calificabil. Din 1998 nu s-a mai calificat naționala tricoloră la un turneu final, atunci când România învingea Columbia cu 1-0 și Anglia cu 2-1.

În acest context, ”antrenorul este principalul vinovat pentru rezultatele naționalei”, declară, la RFI, directorul Gazetei sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia: ”Daum susține că nu există jucători de valoare în România și că nici Guardiola și nici Mourinho nu ar fi putut face altceva. Fals! Există destui jucători în România, numai că Daum fie nu-i cunoaște, fie nu-i prețuiește. Nu se poate să folosești echipa de la Pogorica (n.r. din meciul cu Muntenegru) și să îi lași afară pe Alibec, Budescu, Keseru sau Hoban”.

Ascultă:După înfrângerea de aseară, selecționerul echipei naționale, Christoph Daum, a declarat că nu depinde de el dacă va rămâne la conducerea formației, spunând că nimeni nu e vinovat de eșecul din această campanie.

Trebuie să învățăm din această campanie, să încercăm să devenim mai puternici, nu să distrugem sau să dăm vina pe cineva. Voi discuta cu conducerea federației și vom lua o decizie împreună. Dacă voi simți că pentru România va fi mai bine fără mine, voi pleca", a spus Daum la TVR 1.

Ce crede Ovidiu Ionițoaia despre refuzul lui Daum de a demisiona?

”El nu demisionează pentru că, după părerea mea, cu scuzele de rigoare, este un fost antrenor care nici măcar nu înțelege ce se întâmplă în jurul lui. În loc să fie umil pentru că ne-a adus în această situație, el este coroziv, ironic. Cum să fii ironic când tu nu reușești să câștigi un meci jucat 11 contra 11? Dacă avea demnitate, trebuia să demisioneze după meci. Nu cred că această federație, cât e ea de ”habarnistă”, va îndrăzni să îi prelungească contractul unui antrenor care după statistică este cel mai slab antrenor de echip națională din istoria fotbalului românesc”.

Ascultă: 
Jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia, despre echipa națională de fotbal