Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara Saracens 15 Steaua 15 după un meci mediocru

timisoara_steaua.png

Timișoara Saracens 15 Steaua 15
Timișoara Saracens 15 Steaua 15, un meci dezamăgitor
Image source: 
www.rugbytv.ro

Timișoara Saracens și Steaua au terminat la egalitate, 15 - 15, într-un meci contând pentru runda a patra a Super Ligii CEC Bank la rugby. Sunt primele puncte pierdute de bucureșteni care rămân însă pe primul loc în clasament, neînvinși.  

Meciul, disputat pe stadionul Dan Păltinișanu (capacitate 33000) în fața obișnuitelor tribune aproape goale a dezamăgit. Atât campionii en titre cât și liderii clasamentului au prestat un joc lipsit de imaginație.

Majoritatea acțiunilor au fost încercări de pătrundere pe înaintare pe centrul terenului, oprite cu ușurință de cele două apărări, iar când balonul a circulat către aripi, această circulație a fost lentă și nu a generat atacuri periculoase.

Practic, nu a existat nicio ocazie de a marca vreun eseu și toate punctele au venit din lovituri de picior - cinci lovituri de pedeapsă transformate pentru Timișoara Saracens de fundașul Gabriel Conache, patru lovituri de pedeapsă și un drop goal marcate de mijlocașul la deschidere Florin Vlaicu pentru Steaua.

Lipsa de vlagă ofensivă o dovedește și faptul că 12 puncte din cele 30 (nouă pentru Timișoara Saracens și trei pentru Steaua au fost marcate în inferioritate numerică, niciun punct nu a fost marcat în suerioritate numerică (cele două aripi timișorene, Will Helu și Mădălin Lemnaru, au primit cartonașe galbene).    

Florin VlaicuFlorin Vlaicu a egalat scorul din lovitură de pedeapsă în ultimul minut de joc (www.rugbytv.ro)

În ultimele cinci minute ale meciului timișorenii au avut ocazia de a se desprinde, steliștii rămânând în 13 după ce au aripa Robert Neagu și linia a II-a Andrei Doroftei au primit cartonaș galben.

La scorul de 15 - 12, campionii au avut lovitură de pedeapsă din poziție favorabilă, dar s-au lăcomit și în loc să încerce transformarea au șutat în margine pentru a încerca marcarea unei eseu prin maul de margine. 

Nu numai că nu au reușit, dar în ultimul minut de joc, Steaua - în continuare în 13 - incredibil, a obținut o lovitură de pedeapsă la 40 de metri de butul advers pe care Vlaicu a transformat-o cu sânge rece. Scor final Timișoara Saracens 15 Steaua 15. 

În celelalte meciuri Baia Mare 25 CSM București 14 și Cluj 25 Dinamo 38.

În clasament conduce Steaua cu 17 puncte din patru meciuri, urmată de CSM cu 11, Dinamo 10, Baia Mare (trei meciuri) 9, Timișoara Saracens 6 (trei meciuri), Cluj 2 și Iași (trei meciuri) 0.

719