Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens - șanse sporite de calificare în Challenge Cup

timisoara_krasny.jpg

Timișoara Saracens 18 Krasnîi Yar 27
Timișorenii nu vor mai întâlni o echipă din Rusia, ca în aprilie 2017
Sursa imaginii: 
Daniel NECHITA

Campionii României, Timișoara Saracens, au șanse aparent sporite de calificare pentru Challenge Cup, competiția europeană intercluburi numărul doi, deoarece nu vor trebui să înfrunte niciuna dintre echipele din Rusia care joacă anul acesta în competiție. 

EPCR, forul european care organizează competițiile intercluburi la rugby, a anunțat joi programul calificărilor pentru ediția 2018 - 2019 a Cupei Challenge (echivalentul Europa League a fotbal). 

Timișoara Saracens fac parte din grupa A, alături de Femi CZ Rovigo (Italia), Viadana (Italia) și Heidelberger Ruderklub (Germania). 

Fiecare dintre cele patru echipe va juca patru meciuri cu echipele din grupa B: Rugby Calvisano (Italia), RC Batumi (Georgia), CDUL (Portugalia) și Petrarca (Italia). 

Rezultatele se vor adiționa și astfel vor fi alcătuite clasamentele celor două grupe, fără ca echipele dintr-o grupă să joace între ele.

Câștigătoarele celor două grupe se vor întâlni într-o dublă manșă de baraj în luna ianuarie cu echipele clasate pe locul doi în cealaltă grupă, iar învingătoarele din cele două baraje se vor întâlni în aprilie viitor și câștigătoarea acestei duble manșe se va califica pentru ediția 2018 - 2019 a Challenge Cup.

Cealaltă semifinală se va juca între Krasnîi Yar și Enisei STM cele două echipe din Krasnoyarsk, care anul acesta evoluează în Challenge Cup, alături de echipe din Franța, Anglia, Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia. 

În edițiile trecute, echipele participante la Challenge Cup aveau asigurate fiecare câte o semifinală cu o echipă ieșită din calificări, meciul retur fiind pe teren propriu. 

În aprilie 2017 Timișoara Saracens, care au evoluat în Challenge Cup 2016 - 2017, au câștigat primul meci în deplasare cu Krasnîi Yar cu 17 - 12, dar l-au piedut pe cel pe teren propriu cu 18 - 27, echipa siberiană calificându-se pentru edția 2017 - 2018 care începe cu faza grupelor la jumătatea lunii octombrie. 

Programul timișorenilor în preliminarii va fi următorul:

14 octombrie 2017: Timișoara Saracens - Petrarca, Stadionul Dan Păltinișanu, (ora 15.00)

21 octombrie 2017: CDUL - Timișoara Saracens, Estadio Universitario de Lisboa, (ora 15.00)

9 decembrie 2017: Timișoara Saracens - Calvisano, Stadionul Dan Păltinișanu, (ora 15.00)

16 decembrie 2017: RC Batumi - Timișoara Saracens, Rugby Arena (ora 15.00)

Semifinalele vor avea loc probabil în aprilie, iar cele două echipe calificate în Challenge Cup vor juca finala Trofeului Continental în mai 2018 la Bilbao, acolo unde vor avea loc și finalele Challenge Cup și ale Cupei Campionilor.