Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alexandru Țăruș - joc bun în fața campionilor Europei la rugby

20170923_170059.jpg

Alexandru Țăruș
Pilierul Alexandru Țăruș joacă la Sale Sharks în Aviva Premiership din acest sezon
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Pilierul român Alexandru Țăruș a prestat un joc bun pentru echipa sa Sale Sharks în fața campionilor Europei, Saracens, în runda a patra a campionatului Angliei la rugby, Aviva Premiership. Țăruș evoluează la echipa din Manchester de la debutul acestui sezon.

Așa cum era de așteptat, Saracens au învins pe stadionul Allianz Park din nordul Londrei cu un scor concludent, 41 - 13 (5 - 2 la eseuri), dar pilierul dreapta român, care a fost pe teren timp de 43 de minute, s-a descurcat mai mult decât onorabil în fața unei echipe care conținea nu mai puțin de șase Lei Britanici și alți numeroși internaționali englezi, scoțieni, galezi, sud-africani și argentinieni.

Adversarul direct al Țăruș a fost celebrul Mako Vunipola, Leu Britanic și internațional englez, considerat a fi cel mai bun pilier stânga din emisfera nordică.

Și cu toate acestea, Sale Sharks au dominat în grămada ordonată, obținând nu mai puțin de patru lovituri de pedeapsă în primele 40 de minute nu în ultimul rând prin contribuția pilierului dreapta român. 

"Meciul a fost destul de greu, intensitate foarte mare. Saracens este o echipă puternică, joacă în foarte mare viteză. Păcat că noi am avut multe greșeli astăzi, s-a văzut și rezultatul", a declarat la RFI după meci Țăruș.

Și într-adevăr, campionii Europei au început meciul cu 100 de kilometri la oră și în minutul 10 conduceau deja cu 14 - 0 prin două eseuri transformate.

Echipa din Manchester a echilibrat apoi jocul, Țăruș remarcându-se în joc deschis atât în atac cât și în apărare și până la pauză nu s-a mai marcat decât de două ori din lovitură de pedeapsă de fiecare echipă: 17 - 3.

"Intensitate mare"

Țăruș a ieșit din teren în minutul 43, iar după aceea meciul a continuat în nota de dominare a gazdelor care au mai marcat trei eseuri, dar Sale nu a renunțat la luptă și a marcat două eseuri extrem de spectaculoase prin aripa Byron McGuigan în colțul din dreapta al terenului. Scor final Saracens 41 Sale Sharks 13.   

Alex Țăruș și Maro ItojeDoi jucători de clasă mondială - Maro Itoje și George Kruis - se străduiesc să-l oprească pe Alex Țăruș (Foto: Daniel Nechita)

"Este foarte plăcut să joci într-unul din cele mai puternice campionate din Europa, doar că intensitatea e foarte mare și trebuie să te ridici la nivelul", spunea Țăruș la sfârșitul meciului. 

În vârstă de 28 de ani, Țăruș a venit la Sale de la Beziers, liga a doua Franței, iar înainte a jucat la Timișoara Saracens, evoluând și de 23 de ori în naționala României. 

Derby-ul rundei, în fapt o rejucare a finalei campionatului din seonul trecut, a revenit campionilor Aviva Premiership, Exeter Chiefs, care au învin pe Wasps cu 31 - 17. 

În celelalte meciuri ale rundei a patra din Aviva Premiership s-au înregistrat rezultatele: Gloucester 24 Worcester Warriors 19, Bath 32 Newcastle Falcons 33, Harlequins 28 Leicester Tigers 31, Exeter Chiefs 25 Northampton Saints 40. 

După patru runde Exeter Chiefs sunt pe primul loc cu 16 puncte, urmați de Saracens, Newcastle și Northampton cu câte 14 puncte.

Montpellier - prima înfrângere

În campionatul Franței; Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș în teren pe toată durata meciului) a administrat prima înfrângere liderilor de la Montpellier, 47 - 17, în runda a cincea, mijlocașul la deschidere Simon Hickey marcând 27 de puncte (patru lovituri de pedeapsă și cinci transformări).

Bordeaux 47 Montpellier 17

Montpellier și pierdut invincibilitatea din acest campionat la Bordeaux 

Derby-ul rundei dintre campionii din 2017, Clermont Auvergne, și campionii din 2016, Racing 92 Paris, s-a încehiat cu victoria la limită a gazdelor, 23 - 21.

Lyon a învins pe Castres (cu pilierul Mihăiță Lazăr înlocuit după pauză de Tudor Stroe cu 31 - 12).

La Rochelle a învins cu 57 - 12 pe Oyonnax (cu flankerul Valentin Ursache care a jucat doar 28 de minute înainte de a ieși accidentat).

Cele trei victorii în deplasare au fost obținute de Stade Toulousain, 22 - 19 cu codașa clasamentului Brive, Pau, 20 - 14 la Agen și Toulon, 19 - 15 cu Stade Francais.

În clasament după cinci runde conduc Montpellier cu 19 puncte, urmați de La Rochelle și Lyon cu câte 18 puncte. 

Renaștere italiană

În Guinness Pro 14 runda a cincea a adus un eveniment rarisim: victorii simultan pentru ambele echipe din Italia: Benetton Treviso și Zebre.

Southern Kings 19 Zebre 43Zebre (în alb) a obținut cea mai confortabilă victorie în deplasare din istoria sa

În timp ce Treviso a învins acasă pe Swansea Ospreys cu 16 - 6, în timp ce Zebre a câștigat cu 43 - 19 în Africa de Sud cu 43 - 19 în fața Southern Kings, singura echipă din campionatul celto-italiano-sud african rămasă fără victorie. 

În schimb, cealaltă echipă sud-africană, Toyota Cheetahs a obținut a doua victorie consecutivă cu bonus, 38 - 19, în fața irlandezilor de la Leinster, care înregistrează prima înfrângere, ca și Munster, care au pierdut cu 10 - 37 în fața lui Glasgow Warriors.

Celelalte rezultate: Ulster 52 Newport Gwent Dragons 25, Llanelli Scarlets 28 Edinburgh 8, Conacht 15 Cardiff Blues 17.

În grupa A, pe primul loc se află Glasgow cu 18 puncte urmați de Munster cu 14, în timp ce în grupa B conduc Ulster cu 18, urmați de Scarlets cu 16 și Leinster cu 15.

 
Ascultați interviul acordat de Alexandru Țăruș lui Petru Clej