Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steaua învinge Baia Mare și se desprinde în fruntea Ligii CEC Bank

steaua_baia_mare.jpg

Steaua 39 Baia Mare 37
Steaua a învins Baia Mare după un meci cu o evoluție dramatică a scorului
Image source: 
https://www.super-liga.ro

Steaua a învins pe Baia Mare cu 39 -37 în derby-ul celei de-a cincea runde a Super Ligii CEC Bank la rugby și are acum un avans de nouă puncte în clasament față de cea de-a doua clasată, Dinamo. 

Bucureștenii au dominat începutul partidei și conduceau cu 14 - 3 în minutul 30, dar maramureșenii au revenit și au egalat la 17 și la 20 și apoi au preluat conducerea în partea a doua a jocului pe care au menținut-o până la o ultima acțiune a jocului când aripa Robert Neagu s-a lansat într-un contra-atac de 60 de metri trimițând-ul în eseul victoriei pe centrul Florin Ionița.

Scor final Steaua 39 Baia Mare 37 și bucureștenii rămân își consolidează poziția de lider, fiind și singura echipă neînvinsă. 

Campionii en-titre, Timișoara Saracens au terminat la egalitate pentru a doua rundă consecutiv, 22 - 22, cu Dinamo pe stadionul Florea Dumitrache din București. 

Cu mai mult de jumătate dintre titulari accidentați, timișorenii au evoluat inegal, greșelile lor permițând dinamoviștilor să obțină primul egal în meciurile dintre cele două echipe din 2012 încoace. 

În timp ce mijlocașul la grămadă Tudorel Bratu a transformat șase din cele șapte lovituri de care a beneficiat Dinamo pentru un total de 17 puncte, fundașul Gabriel Conache a transformat doar trei din șase, cele opt puncte ratate cântărind greu în final.

În sfârșit, în cel de-al treilea meci al zilei, Cluj a învins pe Iași în deplasare cu 29 - 20, ieșenii preluând lanterna roșie în clasament fără nicio victorie.

După cinci runde clasamentul Super Ligii CEC Bank arată astfel:

1. Steaua 21 de puncte

2. Dinamo 12 puncte (patru meciuri)

3. CSM București 11 puncte (patru meciuri)

4. Baia Mare 10 puncte (patru meciuri)

5. Timișoara Saracens 8 puncte (patru meciuri)

6. Cluj 4 puncte

7. Iași 2 puncte (patru meciuri)

Runda a șasea se desfășoară după următorul program:

Dinamo - CSM, vineri 29 septembrie ora 15, stadion Florea Dumitrache

Baia Mare - Iași, sâmbătă 30 septembrie ora 11, stadion Arena Zimbrilor

Cluj - Timișoara Saracens, sâmbătă 30 septembrie, stadion Iuliu Hațieganu

582