Africa de Sud și Australia - al doilea egal consecutiv în trei săptămâni

springboks.png

Africa de Sud 27 Australia 27
Meciul Africa de Sud - Australia a ținut asistența cu sufletul la gură
Sursa imaginii: 
http://www.sanzarrugby.com/therugbychampionship/

Africa de Sud și Australia au terminat la egalitate, 27 - 27, în al doilea meci disputat între cele două echipe în Rugby Championship, competiția celor mai bune echipe din emisfera sudică. Noua Zeelandă a învins Argentina cu 36 - 10 a câștigat din nou trofeul. 

 

Disputat pe stadionul Nelson Mandela din Bloemfontein la o altitudine de 1400 de metri, meciul dintre Springboks și Wallabies a fost pasionant, ca și cel disputat acum trei săptămâni la Perth și încheiat tot la egalitate, 23 - 23.

Sud africanii au început meciul încercând să facă balonul să circule, dar australienii s-au apărat exact și au fost mai eficienți și la o fază în mod clar exersată la antrenament, mijlocașul la deschidere Bernard Foley a pasat la interior fundașului Israel Folau, venit din unghi, iar acesta a trecut nestingherit prin apărarea sud-africană și a marcat primul eseu, transformat de același Foley, care cu acest prilej a depășit 500 de puncte marcate în cele 50 de partide internaționale disputate sub tricoul auriu: 0 - 7.

Springboks au continuat să domine și după mai multe puncte de fixare ale înaintașilor lor pilierul dreapta Ruan Dreyer a forțat de la trei metri linia de țintă cu doi adversari în spate. Mijlocașul la deschidere Elton Janjies a transformat egalând scorul: 7 - 7. 

A urmat o perioadă de joc aprig dar fără prea multă claritate, din care australienii au profitat, marcând de două ori din lovitură de pedeapsă prin Foley, față de o singură penalitate a lui Jantjies. Scor la pauză 10 - 13.

Sud africanii au ieșit de la vestiare foarte deciși și peste numai câteva minute centrul Jan Serfontein a marcat un eseu, preluând o pasă la interior de la aripa Dillyn Leyds, care a atins și pământul. Jantjies a transformat și Springboks au preluat conducerea pentru prima oară pe tabela de marcaj: 17 - 13.

După numai trei minute însă Foley a contratacat din propriul teren și după o cursă de 50 de metri i-a pasat aripii Marika Koroibete (provenit din rugby league - jocul în 13) și acesta a marcat nestingherit. Foley a transformat și Wallabies au revenit în avantaj: 17 - 20.

Dar n-au trecut decât încă trei minute și Springboks au preluat din nou conducerea. Serfontein i-a pasat aripii Courtnall Skosan pe linia de 22 și acesta s-a infiltrat într-o breșă a aprării australiene și a marcat în pofida încercării disperate a doi apărători de a-l opri. Jantjies și-a continuat precizia în transformări și Africa de Sud a revenit la conducere: 24 - 20.

Răsturnările pe tabela de marcaj au continuat și după numai șapte minute, când după o serie de atacuri susținute în 22-ul sud-african balonul a ajuns la Foley, care a aruncat o pasă sărită pe partea stângă lui Koroibete, venit de pe cealaltă aripă și acesta a marcat la colț, cu toată opoziția mijlocașului la grămadă Ross Kronje. Foley a transformat din nou și și-a adus din nou echipa în avantaj: 24 - 27. 

În ultimele 20 de minute singurele puncte au venit din penalitatea lui Jantjies care a egalat scorul la 27, iar în ultimul minut de joc același Jantjies a ratat o lovitură de pedeapsă din unghi dificil. așa cum la Perth ratase din drop-goal în ultimul minut. Scor final: Africa de Sud 27 Australia 27. 

Acest rezultat a consfințit victoria Noii Zeelande în acest campionat, chiar înaintea meciului cu Argentina pe care All Blacks l-au câștigat în deplasare cu 36 - 10.

Noua Zeelandă are 24 de puncte, Africa de Sud 13, Australia 10 și Argentina 0, înaintea ultimei runde, sâmbătă 7 octombrie, când au loc meciurile Africa de Sud - Noua Zeelandă și Argentina - Australia.