Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Poate ne întâlnim cu Timișoara în Challenge Cup" - Alexandru Țăruș

Alexandru Țăruș la sfârșitul meciului Harlequins 42 Sales Sharks 26

Alexandru Țăruș, care evoluează la echipa Sale Sharks din prima ligă de rugby a Angliei, Aviva Premiership, își dorește să se reîntâlnească cu foștii săi coechipieri de la Timișoara Saracens, anul viitor în Cupa Challenge, competiția europeană numărul 2. 

Vineri seara pilierul internațional român a început ca titular al cincilea meci și șase disputate până acum de Sale în partida pierdută la Lodra, 26 - 42, în fața lui Harlequins. 

Țăruș, care evoluează pe postul de pilier dreapta, a jucat 40 de minute și a fost schimbat la pauză, fiind dominat în grămada ordonată de adversarul său direct, pilierul internațional englez Joe Marler, aflat în formă excelentă.

"Din păcate, n-a fost o zi prea bună pentru mine personal. Am avut vreo două - trei greșeli în grămada ordonată. Marler e un jucător cu experiență, un jucător puternic și astăzi s-a văzut acest lucru", a declarat la RFI Țăruș.

Meciul a fost unul foarte spectaculos, gazdele marcând cinci eseuri, în timp ce oaspeții au marcat patru. De altfel, Sale a marcat cele mai multe eseuri până acum - 24 în șase runde de campionat - dar a și încasat 20 și a pierdut toate cele trei meciuri jucate în deplasare, situându-se pe locul 8 din 12 echipe în clasament.

Cupele Europene

Acum, ligile europene se întrerup și începe o nouă ediție a cupelor europene - Cupa Campionilor Europeni și Challenge Cup, în această a doua competiție evoluând și Sale Sharks.

Alex Țăruș (cu numărul 3)Alex Țăruș (cu numărul 3)  a avut un adversar direct redutabil în grămada ordonată: internaționalul englez Joe Marler 

Meciul de debut îl vor juca Rechinii pe teren propriu, în suburbia orașului Manchester, împotriva celei mai titrate echipe din Europa, Stade Toulousain, meci așteptat cu nerăbdare de Țăruș și coechipierii săi.

Tot la sfârșitul săptămânii viitoare debutează și calificările pentru Challenge Cup ediția 2018 - 2019 la care participă și fosta echipă a lui Țăruș, campioana României, Timișoara Saracens, care joacă primul meci pe teren propriu împotriva italienilor de la Petrarca.

"Nu pot decât să le urez baftă, sunt alături de ei. Trebuie să se califice în Challenge Cup, poate de întâlnim ca adversari. Mi-e dor de ei și aș vrea să ne mai vedem, să ne mai întâlnim.", mai spune Țăruș. 

Timișoara Saracens va juca în afară de Petrarca cu CDUL (Portugalia), Calvisano (Italia) și Batumi (Georgia), celelalte echipe din grupa sa cu care concurează în clasament fiind Rovigo și Viadana din Italia și Heidelberg din Germania.

Învingătoarele celor două grupe vor juca o dublă manșă tur - retur pentru un loc calificativ în Challenge Cup, celălalt loc fiind decis de dubla manșă dintre cele două echipe rusești din Krasnoyarsk - Enisei STM și Krasnîi Yar - care joacă anul acesta în Challenge Cup.

 
Ascultați interviu luat de Petru Clej lui Alexandru Țăruș