Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Siria ratează dramatic calificarea la CM de fotbal din Rusia

siria.jpg

Image source: 
en.wikipedia.org

Echipa națională de fotbal a Siriei a ratat, dramatic, calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, după ce a fost învinsă, la baraj, în prelungiri, de selecționata Australiei. 

Chiar și așa, traseul Siriei reprezintă un miracol, spune, la RFI, jurnalistul sportiv George Dobre. El amintește contextul în care această echipă a reușit să ajungă atât de aproape de calificarea la un turneu final: printre alele, războiul civil a obligat selecționata Siriei să joace meciurile de pe teren propriu în Malezia și, susțin chiar jucătorii,  echipa a fost supusă presiunilor de către cei care au considerat că reprezintă regimul Bashar al-Assad: 

Vorbim despre selecționata care reprezintă o țară care are nenumărate probleme, o țară în care nu există întrecere internă fotbalistică. Practic nu au jucat niciun meci acasă în aceste preliminarii. Vorbim de un traseu foarte lung, pentru că sunt două faze ale grupelor depălite de Siria până să ajungă la acest baraj cu Australia. (...) Asta ne spune că uneori, în situații deosebite, sportivii se mobilizează de-a dreptul extraordinar. (...) ”

Ascultă AICI interviul integral

2212