Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens 29 Petrarca 25 în calificările Challenge Cup

will_helu.jpg

Will Helu marchează un eseu
Aripa timișoreană Will Helu marchează primul eseu al echipei sale
Sursa imaginii: 
Daniel NECHITA

Campionii României la rugby au debutat cu o victorie în calificările pentru Cupa Challenge (competiția europeană numărul 2), învingând cu 29 - 25 pe Petrarca Padova, într-un meci disputat pe stadionul Dan Păltinișanu. 

Evoluția scorului a fost pasionantă, conducerea pe tabela de marcaj trecând de la o echipă la alta la un interval de doar câteva minute.

Timișorenii au marcat două eseuri prin aripa Will Helu și mijlocașul la grămadă Henry Seniloli, restul punctelor fiind marcate din lovituri de picior (două transformări și cinci penalități) de către fundașul Luke Samoa, în timp ce punctele italienilor au fost marcate toate de mijlocașul la deschidere Andrea Menniti (un eseu transformat, un drop goal și cinci penalități).

În runda viitoare Timișoara Saracens întâlnește pe CDUL la Lisabona, sâmbătă 21 octombrie cu începere de la ora 15 (17 în România).

Din grupa de calificare a campionilor României mai fac parte Rovigo și Viadana din Italia și Heidelberger RK. Fiecare echipă din această grupă joacă cu echipele din cealaltă grupă unde pe lângă Pertraca și CDUL mai figurează Calivisano din Italia și Batumi din Georgia.

În celelalte trei meciuri s-au  înregistrat rezultatele:

Rovigo 31 (bonus ofensiv) Batumi 27,

Viadana 14 CDUL 19,

Heidelberger 23 Calvisano 19.

În clasament după prima rundă în grupa A conduce Rovigo cu 5 puncte, urmată de Heidelberger și Timișoara Saracens cu câte 4 și Viadana 1 punct.

În cealaltă grupă B pe primul loc se află CDUL cu 4 puncte, urmată de Batumi 2 puncte, Petrarca și Calvisano câte 1 punct. 

Câștigătoarele celor două grupe se vor întâlni într-o dublă manșă de baraj în luna ianuarie cu echipele clasate pe locul doi în cealaltă grupă, iar învingătoarele din cele două baraje se vor întâlni în aprilie viitor și câștigătoarea acestei duble manșe se va califica pentru ediția 2018 - 2019 a Challenge Cup.

Krasnîi Yar face istorie

Între timp a debutat ediția 2017 - 2018 a cupelor europene cu o uriașă surpriză în Challenge Cup: Krasnîi Yar, debutantă în competiție, a învins cu 34 - 29 pe deținătorii trofeului din ediția trecută, Stade Francais.

Krasnîi Yar 34 Stade Francais 29Krasnîi Yar a obținut o victorie de prestigiu la debutul în cupele europene 

Scorul la eseuri a fost 5 - 5 și în echipa siberiană au evoluat trei internaționali moldoveni: linia a II-a Andrei Mahu ( autor al unui eseu), Victor Arhip (flanker) și Oleg Prepeliță (numărul 8).  

În celelalte meciuri din Challenge Cup până la această oră s-au înregistrat rezultatele:

Pau 27 Gloucester 21,

Enisei STM Krasnoyarsk (cu moldoveanul Maxim Gargalîc la numărul 8) 17 Bordeaux Begles 57,

Sale Sharks 20 Stade Toulousain 20,

Cardiff Blues 29 Lyon 19,

Agen 45 Zebre 10,

London Irish 14 Edinburgh 37,

Newcastle Falcons 32 Newport Gwent Dragons 27,

Worcester Warriors 30 Brive 20.

Oyonnax (cu flankerul Valentin Ursache) 15 Connacht 43

În Cupa Campionilor, s-au încheiat până acum meciurile: 

Ulster 19 Wasps 9,

Leinster 24 Montpellier 17,

Racing 92 Paris 22 Leicester Tigers 18. 

Harlequins 27 La Rochelle 34 Bath 23 Benetton Treviso 0

Exeter Chiefs 24 Glasgow Warriors 15