Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Australia învinge campioana mondială Noua Zeelandă, 23 - 18

australia_noua_zeelanda.jpg

Australia 23 Noua Zeelandă 18
Australienii au explodat de bucurie după fluierul final
Sursa imaginii: 
Sky Sports Australia

Australia a învins cu 23 - 18 Noua Zeelandă în Cupa Bledisloe care se atribuie anual învingătorilor în seria de trei meciuri test dintre cele două țări. All Blacks erau virtuali câștigători ai trofeului, obținând victorii în primele două meciuri împotriva Wallabies.

Deși meciul nu avea o miză deosebită, Wallabies au luptat să-și salveze onoarea în fața campionilor mondiali și au obținut prima victorie în fața lor din august 2015 după șase înfrângeri consecutive. 

Desfășurat pe stadionul Suncorp din Brisbane pe o ploaie continuă, meciul a scos în evidență revenirea de formă a Wallabies, care s-au clasat pe locul al doilea în recent încheiatul Rugby Championship, după All Blacks, dar înaintea Africii de Sud și a Argentinei.

Australienii au marcat trei eseuri prin Reece Hodge, Isarel Folau și Marika Koroibete, Bernard Foley a transformat unul dintre ele în timp ce Hodge a adăugat două penalități.

Neo-zeelandezii au marcat două eseuri prin cele două aripi Waisake Naholo și Rieko Ioane, în timp ce mijlocașul la deschidere Lima Sopoaga (care l-a înlocuit pe Beauden Barrett, accidentat) a transformat unul dintre ele și a adăugat și două penalități. 

Australia și-a consolidat poziția a treia în clasamentul World Rugby, după Noua Zeelandă și Anglia, înaintea meciurilor test din noiembrie din emisfera nordică.

Noua Zeelandă întâlnește selecționata Barbarians pe stadionul Twickenham din Londra pe 4 noiembrie, după care joacă două meciuri test cu Franța (11 și 18 noiembrie, pe Stade de France la Paris) și își încheie turneul pe 25 noiembrie la Cardiff, pe Principality Stadium, împotriva Țării Galilor.

Australia își începe turneul pe 4 noiembrie la Yokohama, pe Nissan Stadium împotriva Japoniei, urmat de meciul împotriva Țării Galilor (11 noiembrie, Principality Stadium, Cardiff), Angliei (18 noiembrie, Twickenham, Londra) și Scoției (25 noiembrie, BT Murrayfield, Edinburgh).

România joacă două meciuri test la București pe Stadionul Arcul de Triumf cu Samoa (18 noiembrie) și Tonga (25 noiembrie).