Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steaua - primul loc în Super Liga CEC Bank până la primăvară

dinamo_steaua.jpg

Dinamo 9 Steaua 17
Steaua a câștigat derby-ul cu Dinamo marcând două eseuri în ultimele două minute
Image source: 
https://www.super-liga.ro

Steaua a învins pe Dinamo cu 17 - 9 în runda a opta a Super Ligii CEC Bank și va rămâne pe primul loc până la reluarea campionatului de rugby al României până în primăvară când acesta va fi reluat.

Disputat în cadrul primei runde din retur, meciul dintre eternele rivale a prilejuit o încleștare de uzură în care gazdele - Dinamo - au fost foarte aproape de a obține o victorie de prestigiu.

"Buldogii" au condus până cu două minute înainte de final cu 9 - 5 prin cele trei penalități transformate de mijlocașul la grămadă Tudorel Bratu, față de eseul marcat de numărul 8 al steliștilor Eseria Vueti.

Liderii neînvinși ai Super Ligii au întors însă rezultatul în ultimele două minute prin două eseuri marcate de linia a II-a Bogdan Doroftei și de mijlocașul la grămadă Florin Surugiu.

Steaua obține astfel victoria in extremis, dar ratează bonusul ofensiv, ceea a dat prilejul principalei sale urmăritoare, Baia Mare să "ciupească" un punct din avantajul bucureștenilor după victoria la scor, 69 - 12 în deplasare la Cluj, Zimbrii marcând nu mai puțin de 11 eseuri.

În cel de-al treilea meci al zilei, CSM București a completat hat-trick-ul de victorii în deplasare învingând cu ușurință pe Iași cu 35 - 8, folosindu-și atu-ul unei grămezi cu 80 kg mai grele decât cea a gazdelor, pe un teren desfundat de ploile căzute.

După opt runde clasamentul arată astfel (toate echipele au șapte meciuri jucate cu excepția campionilor, Timișoara Saracens, care au șase):

1. Steaua 29 de puncte

2. Baia Mare 24

3. CSM 22

4. Timișoara Saracens 18

5. Dinamo 13

6. Cluj 4

7. Iași 2

Super Liga CEC Bank se întrerupe acum până pe 7 aprilie 2018 când se va relua cu runda a noua, din care se detașează meciul dintre Baia Mare și Timișoara, echipele care au câștigat toate titlurile de campioni ai României în ultimele opt ediții ale Super Ligii.

Până atunci, programul va fi dominat de meciurile echipei naționale: Stejarii vor disputa două partide test în noiembrie - pe 18 cu Samoa și pe 25 cu Tonga, iar în lunile februarie și martie vor disputa patru meciuri contând pentru calificările la Cupa Mondială din 2019 - cu Germania, Spania, Rusia și Belgia, precum și tradiționalul derby anual cu Georgia contând pentru Cupa Antim Ivireanul.

397