Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


All Blacks 31 Barbarians 22 în avanpremiera toamnei internaționale

all_blacks_babaas.jpg

Noua Zeelandă 31 Barbarians 22
Vaea Fifita marchează al doilea eseu pentru All Blacks
Sursa imaginii: 
http://www.espn.co.uk

Campionii mondiali la rugby, Noua Zeelandă, au învins selecționata internațională Barbarians cu 31 - 22, cu o săptămână înaintea debutului sezonului de toamnă de meciuri test la rugby. Tot sâmbătă Australia a învins Japonia cu 63 - 30. 

Desfășurat pe stadionul Twickenham din Londra, meciul dintre All Blacks și Babaas nu a dezamăgit, fiind jucat în tradiția întâlnirilor dintre cele două echipe ajunse la numărul 11 în 63 de ani.

Babaas au început dezinvolt și după 30 de minute conduceau cu 17 - 5 (trei eseuri la unul), pe fondul unor greșeli necaracteristice comise de All Blacks.

Campionii mondiali care au prezentat o echipă cu destule noutăți și-au intrat în ritm și au marcat următoarele patru eseuri conducând după o oră de joc cu 31 - 17, Babaas marcând cel de-al patrulea eseu din ultima acțiune a meciului.

Barbarians - un club bazat în Marea Britanie, care adună jucători din întreaga lume prin invitație, a avut pentru acest meci numai jucători din emisfera sudică, mulți dintre ei foști sau actuali internaționali neo-zeelandezi, unii dornici de a atrage atenția antrenorului All Blacks, Steve Hansen, înaintea meciurilor test care încep săptămâna viitoare.

Omul meciului a fost flankerul sud-african Kwagga Smith, care a arătat un set complet de calități și care în mod inexplicabil nu a fost până acum selecționat de Springboks.

Sezonul începe săptămâna viitoare

În celălalt meci al zilei Australia a învins Japonia cu 63 - 30 a Yokohama (9 - 3 la eseuri), Wallabies având de fapt conturile încheiate la pauză, când conduceau cu 35 - 3.

Japonia 30 Australia 63Australienii au marcat nouă eseuri împotriva Japoniei (foto: Getty Images)

Săptămâna viitoare au loc meciurile:

Georgia - Canada

Grmania - Brazilia

Italia - Fiji

Scoția - Samoa

Anglia - Argentina

Țara Galilor - Australia

Irlanda - Africa de Sud

Franța - Noya Zeelandă.

România joacă cu Samoa pe 18 noiembrie și cu Tonga pe 25 noiembrie, ambele meciuri programate ep Stadionul Arcul de Triumf din București.