Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Australia a salvat onoarea Emisferei Sudice în insulele britanice

adam_coleman.jpg

Țara Galilor 21 Australia 29
Linia a II-a Adam Coleman a marcat unul din cele patru eseuri ale australienilor
Image source: 
Getty Images

În debutul sezonului meciurilor test de toamnă din Europa la rugby, Australia, Wallabies, a învins ȚaraGalilor cu 29 - 21, în timp ce Africa de Sud, Argentina și Samoa au pierdut respectiv în fața Irlandei, Angliei și Scoției. 

Wallabies au înregistrat la Cardiff a 13-a victorie consecutivă împotriva Țării Galilor într-un meci spectacol în care ambele echipe au jucat deschis și în care experiența superioară a australienilor și-a spus cuvântul în fața unei echipe galeze întinerite. 

Oaspeții au beneficiat și de o eroare de arbitraj la ultimul lor eseu marcat de fundașul lor Kurtley Beale, care a recuperat un balon aripa Steff Evans și a făcut o cursă de 60 de metri până în but, dar la reluare s-a văzut că făcuse un înainte disret, dar arbitrul nu a considerat necesar să facă apel la examinarea fazei pe video. 

La Dublin Irlanda a obținut cea mai categorică victorie împotriva Africii de Sud din istorie, 38 - 3, după un meci în care gazdele au dominat tactic și în care Springboks, lipsiți total de imaginație și de vlagă nu au făcut decât să confiirme criza profundă prin care trece rugby-ul sud-african.

Anglia a învins Argentina cu 21 - 8 pe Twickenham la Londra fără să convingă, echipa folosită de antrenorl Eddie Jones fiind mai degrabă una experimentală, el menajându-i pentru acest meci pe doi dintre cei mai buni jucători ai săi (și ai lumii), înaintașul linia a II-a Maro Itoje și mijlocașul la deschidere Owen Farrell.

Avertisment samoan

Scoția și Samoa au confirmat tradiția meciurilor spectaculoase dintre cele două echipe, scoțienii obținând victoria la Edinburgh cu 44 - 38 (6 - 5 la eseuri), după ce acum doi ani la Cupa Mondială îi învinseseră pe samoani cu 36 - 33.

Scoția 44 Samoa 38Peter Horne marchează unul din cele șase eseuri al scoțienilor (foto: Craig Brough/Reuters)

Samoa este adversara României în meciul test de sâmbătă 18 noiembrie de pe stadionul Arcul de Triumf din București și deși aceasta este a patra înfrângere consecutivă în acest an, Stejarii trebuie să fie alertați de jocul excelent pick-and-go al înaintașilor din insulele pacifice și al mijlocașului lor la deschidere Tim Nanai Williams.

Italia a pus capăt unei serii de nouă înfrângeri consecutive învingând Fiji cu 19 - 10, după ce la pauză scorul era egal, 10 - 10.

În celelalte meciuri test, Georgia a învins Canada cu 54 - 22, în timp ce Germania a trecut de Brazilia cu 45 - 12.

În Campionatul European divizia a II-a, Moldova a pierdut la Orhei cu 7 - 59 cu Olanda, cea mai severă înfrângere suferită pe teren propriu, iar acum este în pericol de retrogradare pentru prima oară în 13 ani.

Haiducii au fost privați de aportul aproape tuturor jucătorilor lor profesioniști care evoluează în Franța, Țara Galilor și Rusia, pe fondul unui conflict prelungit la vârful Federației de Rugby care începe să aibă efecte grave asupra rugby-ului moldovenesc.

1528