Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CSM învinge Timișoara în Cupa României după un arbitraj dubios

csm_timisoara.jpg

CSM 16 Timișoara Saracens 12
Înaintașii timișoreni au intrat cu balonul în but, iar arbitrul a acordat eseul, apoi l-a anulat
Image source: 
Daniel NECHITA

CSM a învins Timișoara Saracens cu 16 - 12 într-un meci contând pentru runda a treia a Cupei României la rugby, după mai multe decizii de arbitraj contestabile. Steaua a învins pe Cluj cu 29 - 17. 

Pe stadionul Olimpia din Capitală gazdele au obținut victoria la limită, deși timișorenii ar fi meritat să câștige după evoluția pe ansamblu.

CSM conducea la pauză cu 16 - 9, printr-un eseu marcat de centrul Hinckley Vaovasa, creat și transformat de mijlocașul la deschidere Darren Baron, care a transformat și trei penalități, și a controlat foarte bine jocul în primele 40 de minute, timișorenii marcând prin fundașul Tevita Manumua de trei ori din lovitură de pedeapsă.

În partea a doua aspectul meciului s-a schimbat total, Timișoara Saracens au dominat aproape total, dar au reușit să marcheze doar o singură dată din lovitură de pedeapsă prin același Manumua.

Jocul în atac al timișorenilor s-a ameliorat net prin intrarea lui Jody Rose pe post de mijlocaș la deschidere. Acesta a contra-atacat pe partea dreaptă și i-a pasat aripii Will Helu, care a reușit să marcheze eseul, arbitrul l-a validat inițial, dar după consultare cu tușierul l-a anulat pe motiv de pasă înainte la Rose.

Eseuri anulate

Mult mai contencioasă a fost faza din penultimul minut de joc, când înaintașii timișoreni au intrat cu un maul în terenul de țintă al CSM și când s-au prăbușit arbitrul a ridicat brațul semnalizând eseu. 

 CSM 16 Timișoara Saracens 12Meciul CSM - Timișoara Saracens a fost dominat de apărări (foto: Daniel NECHITA)

Dar, stupefacție! Deși eseul fusese marcat chiar în apropierea buturilor, arbitrul s-a consultat cu ambii tușieri, aflați departe de fază și apoi a anulat eseul pe motiv că balonul nu a făcut contact cu pământul, interpunându-se fie un picior, fie o mână a unui jucător de la CSM.

Din grămada la cinci metri ce a urmat timișorenii nu au reușit să marcheze și scorul final a rămas CSM 16 Timișoara Saracens 12.

"Arbitrul nu a văzut fiind aglomerată zona însă nici nu a cerut sa se elibereze zona sa vadă ce e dedesubt. Ar fi văzut că balonul era culcat pe brațul meu. Nu a fost eseu", a declarat la RFI numărul 8 de la CSM, Daniel Carpo.

În celălalt meci al zilei Steaua a învins pe Cluj 29 - 17, după un meci mult mai echilibrat decât era de așteptat, iar Dinamo a învins pe Iași cu 5 - 0, oaspeții neprezentându-se la meci. 

După trei runde în clasament conduce Steaua cu 15 puncte, urmați de CSM 13, Baia Mare 9, Dinamo 5, Timișoara Saracens 2, Cluj 1 și Iași 0.

Runda a patra se joacă pe 25 noiembrie, toate meciurile fiind programate de la ora 11, dintre care se remarcă derby-urile Timișoara Saracens - Steaua și Baia Mare - CSM. Al treilea meci Cluj - Dinamo.

445