Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România învinge Samoa cu 17-13

rugb.png

Sursa imaginii: 
frr.ro

Echipa națională de rugby a României a învins naționala statului Samoa cu 17-13 în primul meci test al lunii noiembrie, desfășurat sâmbătă seara pe stadionul Arcul de triumf din București. Stejarii au reușit o revenire spectaculoasă, după ce la pauză scorul era 10-3 pentru Samoa.

Este a doua întâlnire dintre cele două echipe, după cea din 14 noiembrie 1989, când Stejarii au învins cu 32-24.

În minutul 17, Florin Vlaicu a deschis scorul dintr-o lovitură de penalitate, dar jucătorii din Pacific au egalat, tot din lovitură liberă, în minutul 35, prin Nanai Williams. Scorul la pauză a fost 10-3 pentru oaspeți, care au izbutit un eseu, în minutul 38, transformat de același Williams. Tot Williams a marcat încă trei puncte în minutul 49 din lovitură de pedeapsă, urcând avantajul oaspeților la 13-3. Din acest moment jucătorii români s-au mobilizat exemplar, au făcut mult mai puține greșeli, atât în atac cât și în apărare și au reușit să se impună prin două eseuri, marcate de Andrei Rădoi (min 58) și Ionel Badiu (min 72), ambele transformate de neobositul Vlaicu, aflat sâmbătă la selecționarea cu numărul 105 la echipa națională.

Înaintea meciului s-a ținut un moment de reculegere in memoria lui Tavi Cimpian, medicul lotului de seniori, care s-a stins din viata joi dimineață, în urma unei boli necruțătoare, după cum precizează frr.ro.

În clasamentul World Rugby, România se află pe locul 15, iar Samoa pe locul 16.

Următorul meci test al României va avea loc sâmbăta viitoare, cu naționala Tonga, tot pe stadionul Arcul de Triumf din București.

În alte meciuri amicale desfășurate sâmbătă seara s-au înregistrat următoarele rezultate:

Anglia - Australia 30 - 6

Argentina - Italia 31-15

Uruguay - Namibia 52-36

Țara Galilor - Georgia 13- 6

SUA - Germania 46-17

Japonia - Tonga 39-6