Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Timișoara Saracens 15 Calvisano 13 calificări Challenge Cup

screenshot_2017-12-09_13.39.26.png

Timișoara Saracens 15 Calvisano 13
Meciul de pe stadionul Dan Păltinișanu s-a încehiat pe o vreme atroce
Sursa imaginii: 
http://rugby-timisoara.ro/

Campionii României, Timișoara Saracens, au învins cu 15 - 13 pe Pataro Calvisano din Italia, în runda a treia a Trofeului Continental, care contează pentru calificările în Challenge Cup, competiția numărul doi a Europei la rugby. 

Meciul de pe Stadionul Dan Păltinișanu a avut o evoluție total diferită înainte și după pauză: începută pe o vreme friguroasă dar relativ uscată, partida s-a teminat în plin viscol cu rafale.

Italienii au dominat în pima parte a jocului recuperând destule baloane de la timișoreni ceea ce le-a permis să conducă la pauză cu 10 - 3, punctele timișorenilor fiind marcate din lovitură de pedeapsă de centrul Jack Umaga. 

Timișorenii au revenit hotărâți în teren și pe fondul deteriorării progresive a vremii au marcat două eseuri prin pilierul Ionel Badiu și aripa Fonovai Tangimana primul transformat de Umaga.

Ultimele 20 de minute s-au desfășurat pe viscol și în pofida dominării, italienii nu au reușit să marcheze decât o singură dată din lovitură de pedeapsă. Scor final Timișoara Saracens 15 Pataro Calvisano.

În alte meci Rovigo a învins pe CDU Lisabona cu 45 - 7, Heidelberger a învins pe Petrarca cu 19 - 15, iar Viadana a câștigat cu 31 - 27 (5 - 24 la pauză) în fața lui Batumi.

Timișoara aproape de calificare

Este a treia victorie din tot atâtea meciuri pentru Timișoara Saracens în grupa A a Trofeului Continental, ceea ce îi plasează pe primul loc cu 13 puncte, urmați de Rovigo cu 11 puncte, Heidelberger cu 8 puncte și Viadana cu 6 puncte. 

Viadana 31 Batumi 27Viadana a revenit spectaculos în fața lui Batumi la scor

În cealaltă grupă conduce Batumi cu 8 puncte, urmată de Calvisano 7, Petrarca 6 și CDUL 4.

Sămbăta viitoare au loc meciurile Batumi - Timișoara Saracens, Calvisano - Rovigo, CDUL - Heidelberger și Petrarca Viadana.

Pentru semifinale primele două clasate în fiecare grupă, câștigătoarea grupei A jucând o dublă manșă cu a doua din grupa B, în timp ce câștigătoarea grupei B va juca cu a doua din grupa A în luna ianuarie.

Cele două echipe câștigătoare din semifinale se vor înfrunta într-o dublă manșă în aprilie pentru un loc calificativ în Challenge Cup 2018 - 2019.

Celălalt loc va fi decis de dubla manșă între echipele din Krasnoyarsk, Enisei STM și Krasnîi Yar, car joacă anul acesta în Challenge Cup.

Cele două echipe calificate în Challenge Cup vor disputa finala Trofeului Continental la Bilbao, orașul care va găzfui finalele Challenge Cup și Cupei Campionilor pe 12 - 13 mai 2018. 

În ultimul meci din acest an din grupa de calificare în Cupa României Dinamo 5 CSM 48. Competiția se reia pe data de 3 martie 2018.