Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Chris Froome, test antidoping cu probleme

chris_froome.jpg

Image source: 
Facebook / Chris Froome

Rezultatul unui test antidoping al ciclistul britanic Chris Froome, de patru ori câștigător al Turului Franței, arată prezența unei doze duble față de cea legal admisă de Salbutomol, un medicament împotriva astmului, a anunțat în această dimineața BBC.

Testul a fost realizat în luna septembrie a acestui an, după ultima etapă a Turului Spaniei, pe care Froome a câștigat-o, după ce, cu doar două luni în urmă câștigase și Turul Franței.

Uniunea Internațională pentru Ciclism UCI a cerut mai multe detalii echipei sportivului, Team Sky.

Froome, în vârstă de 32 de ani, spune că se tratează de astm și că într-adevăr ia mai multe medicamente împotriva astmului, în urma sfatului medicului său, dar că nu a depășit doza legală.

”UCI are tot dreptul să pună întrebări și să ceară detalii”, spune ciclistul potrivit BBC.

Testul de urină, recoltat la 7 septembrie are un nivel de Salbutamol de 2 nanograme/ml, față de doza legală de 1 nanogram/ml

Toate celelalte componente ale testului nu au mai necesitat reexaminare, situându-se în limitele normale, precizează BBC.

Ciclistul italian Alessandro Petacchi, care a fost depistat pozitiv cu salbutamol în 2007, a fost sancționat cu suspendarea pe timp de 1 an din toate competițiile. În cazul în care UCI va fi la fel de drastică, Froome va rata atât Giro 2018, cât şi următoarea ediţie a Turului Franţei, în care îşi propunea să câştige al cincilea tricou galben al carierei.