Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristina Neagu la CSM: Cum se schimbă strategia clubului finanțat de Primărie?

csm.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com/CSMBOfficial

Transferul Cristinei Neagu la CSM București va atrage mai multe investiții din mediul privat, spune, la RFI, președintele secției de handbal, Bogdan Vasiliu. La acest moment, clubul finanțat din bani publici (de către Primăria Capitalei) este deja în primele cinci din Europa din punct de vedere financiar, cu un buget ce ajunge la 2 milioane de euro anual. Bogdan Vasiliu afirmă că soarta clubului ce a câștigat sezonul trecut Liga Campionilor  nu ar depinde de schimbările politice viitoare și mizează pe capitalul de imagine pe care îl aduce echipa de handbal. În următorii doi ani CSM ar urma să beneficieze și de o Sală Polivalentă nouă, cu o capacitate de cel puțin 5 mii de locuri.

Bogdan Vasiliu vorbește așadar la RFI despre aducerea Cristinei Neagu, despre situația financiară a clubului și despre obiectivele pe care le are acum CSM București:   

B.V.: O voiam de mult. Din momentul în care a început proiectul CSM la nivelul acesta. A fost imposibil anul trecut. Am rămas în contact cu ea. E normal, e de-a noastră, este româncă. Și până la urmă am reușit.

Rep.: Cu ce a venit în plus CSM București față de Gyor și Vardar Skopje, echipele care s-au mai arătat interesate de Cristina Neagu?

B.V.: Nu știu dacă am venit cu ceva în plus. Faptul că este româncă a contribuit decisiv. Este vorba de orașul ei natal și asta a contribuit decisiv.

Rep.: Unde ați plasa la acest moment CSM-ul la nivel european, din punct de vedere al puterii finanicare? E un club din Top 5?

B.V.: Da, este un club din top 5 în ceea ce privește bugetul pentru Champions League și pentru ceea ce însemană la momentul actual handbalul feminin. Suntem în primele cinci echipe.

Rep.: Ce buget are secția de handbal?

B.V.: În jur de 2 milioane de euro.

Rep.: Cât din acest buget e asigurat din bani publici și cât din mediul privat?

B.V.: În primul an am avut în jur de 400.000 de euro, acum avem un milion. Prin venirea Cristinei cred că lucrurile vor evolua în direcția pe care ne-o dorim și vom crește aportul privat.

Rep.: Contractul Cristinei Neagu poate fi făcut public?

B.V.: Este un contract confidențial. Însă vreau să vă spun că cifrele care s-au vehiculat sunt total aiurea. Nu e vorba de 300 de mii. Suma este sub 200 de mii de euro.

Rep: Cristina Neagu va începe activitatea la club din vară. Ce-și propune în acest sezon de Liga Campionilor CSM București?

B.V.: Să-și apere titlul cucerit anul trecut. E tot ceea ce ne dorim.  

Rep:  Deschide Cristina Neagu drumul spre alte semnături cu nume?

B.V.: Nu, pentru că numele puternice sunt deja în echipă Trebuie doar să facem în așa fel încât să le păstrăm pe fetele actuale și vom avea o echipă foarte puternică pentru la anul.  

Rep.: Va fi păstrat și actualul antrenor?

B.V.: Vom vedea. Vom vedea, în funcție de tot ce se va întâmpla până în vară.

Rep.: Nu e deranjant că un club, campioana Europei, nu are o sală proprie?

B.V.: Este foarte deranjant, nu deranjant. Însă în tot proiectul acesta și în sprijinul pe care ni-l oferă Primăria fără doar și poatre se alfă și această construcție de sală. Avem discuții avansate. Doamna primar ne-a promis că în maxim doi ani vom avea o sală a noastră. (...) Dacă ar fi de cinci mii de locuri așa cum ne-o dorim și așa cum sunt discuțiile ar fi perfect. O Sală Polivalentă.

Rep: Nu vă e teamă, pe undeva,  că la un moment dat o schimbare de administrație la Primărie ar putea periclita acest proiect?

B.V.: Sportul, după părerea mea, este cel mai bun ambasador. Prin această echipă Bucureștiul s-a auzit în primăvara anului trecut în toată Europa. Copiii vin la sport. Nu cred, de la schimbarea din vară lucurile s-au îmbunătățit.

 

 

 
Ascultă AICI interviul integral: