Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Caz medical rar. Ce au descoperit medicii din Columbia în corpul unui fetus?

caz_medical_rar_medici_fetus.jpg

Caz rar de fetus-in-fetu, înregistrat în Columbia
Caz rar de fetus-in-fetu, înregistrat în Columbia

Un caz medical extrem de rar s-a înregistrat recent în Columbia. Medicii au descoperit un fetus care crește în corpul altui fetus, în pântecele unei femei gravide. Asemenea cazuri au loc o dată la 500.000 de nașteri.

Itzamara Vega este o fetiță columbiană născută în februarie anul acesta și care a uimit lumea medicală, potrivit site-ului Science Alert, care citează The New York Times.

Medicii au descoperit, folosind tehnici foarte avansate pe bază de ultrasunete, că la vârsta de 35 de săptămâni, în timp ce fetusul încă se afla în burta mamei, ”găzduia” în abdomen un alt fetus, cel al surorii sale gemene.

Acest fetus secundar era conectat cu un cordon ombilical separat și funcționa ca un parazit. Medicii au crezut inițial că e vorba de un chist la ficat. Afecțiunile de acest gen au fost botezate științific fetus-in-fetu.

Medicii au îndepărtat ulterior fetusul parazit printr-o intervenție laparoscopică, în urma căreia au descoperit că bebelușul respectiv avea capul și membrele nedezvoltate complet și nu avea creier și inimă.

Cazuri similare de fetus-in-fetu s-au înregistrat în India, Indonezia și Singapore.