Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mișcarea antivaccin începe să afecteze și animalele de companie

miscare_antivaccin_animale_companie.jpg

Veterinarii susțin vaccinarea animalelor de companie (Sursa foto: pixabay)
Veterinarii susțin vaccinarea animalelor de companie (Sursa foto: pixabay)

Numărul persoanelor care refuză să-și vaccineze animalele de companie a crescut în ultima perioadă, avertizează medicii veterinari.

Veterinarul Sam Kovac din orașul australian Sydney spune că din ce în ce mai mulți oameni care vin la cabinetul său îl întreabă dacă vaccinarea animalelor de companie le va provoca acestora autism.

El spune pentru The Guardian Australia că este un lucru ridicol, dar precizează că e o realitate faptul că numărul celor care exprimă îndoieli față de eficacitatea vaccinurilor a crescut în ultimele săptămâni.

Medicul povestește că a avut clienți care au plecat furioși din cabinetul său și care au spus pe un ton de-a dreptul isteric că în nici un caz nu-și vaccinează câinele, în ciuda asigurărilor primite din partea sa că nu există nici un risc ca animalul să se îmbolnăvească după vaccinare.

El pune totul pe seama dezbaterilor din ce în ce mai aprinse din ultima vreme de pe rețelele de socializare, pe tema vaccinării oamenilor, care nu fac decât să amplifice polemicile.

Experții atrag însă atenția că nu există vreun studiu care să demonstreze că animalele pot face autism.

În plus, vaccinarea timpurie a animalelor de companie poate preveni apariția unor infecții potențial letale, precum parvovirusul canin, care se manifestă prin diaree, vomă, pierdere în greutate, slăbirea inimii și într-un final chiar decesul câinelui.