Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Minune medicală: O femeie a trăit 99 de ani cu o afecțiune rară care i-a uimit pe cercetători

minune_medicala_femeie_afectiune_rara.jpg

Rose Marie Bentley a trăit 99 de ani cu o afecțiune rară (Sursa foto: OHSU News/arhiva familiei Bentley)
Rose Marie Bentley a trăit 99 de ani cu o afecțiune rară (Sursa foto: OHSU News/arhiva familiei Bentley)

O femeie din SUA a trăit 99 de ani având aproape toate organele interne amplasate în locuri anormale în corpul său. Descoperirea a fost făcută de medicii care au realizat autopsia.

Rose Marie Bentley este ceea ce experții numesc o minune medicală. Femeia a trăit în Molalla, la 40 de kilometri sud de Portland și a dus o viață normală, potrivit rudelor ei.

De-abia după ce a murit la vârsta de 99 de ani, studenții mediciniști de la o universitate din Oregon au descoperit că femeia suferea de o afecțiune rară, botezată științific situs inversus: toate organele interne se aflau în alte părți ale corpului decât unde ar fi trebuit să se regăsească în mod normal, cu excepția inimii. Afecțiunea apare o dată la 22 de mii de nașteri. Familia femeii nu cunoștea situația, potrivit The Guardian.

Medicii au observat că vasele de sânge arătau diferit, ajutând inima să compenseze această afecțiune medicală rară.

Specialiștii se întreabă cum a fost posibil ca nimeni să nu-și dea seama până acum, cu atât mai mult cu cât atunci când femeia avea 50 de ani, medicii au vrut să o opereze de apendicită, doar că... nu i-au găsit apendicele.

Zece ani mai târziu, când s-a operat la vezica biliară, chirurgii au constatat că organul respectiv se afla în altă parte a corpului.

Rose Marie Bentley a fost de acord ca trupul ei să fie donat Universității de Medicină și Știință din Oregon (OHSU).