Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Papagalul care i-a uimit pe cercetători. Bulgăraș, declarat primul animal care dansează pe ritmul muzicii

video_papagal_danseaza_muzica.jpg

Papagalul Bulgăraș, dansând pe muzica trupei Queen
Papagalul Bulgăraș, dansând pe muzica trupei Queen

Un papagal care i-a intrigat pe oamenii de știință în ultimii ani a fost declarat primul animal dovedit că dansează pe ritmul unei melodii.

Papagalul Bulgăraș a făcut senzație pe YouTube în 2008, cu un clip în care dansează în draci pe ritmul unei melodii a formației Queen, ”Another One Bites the Dust”, potrivit The Independent.

Simpatica pasăre execută nu mai puțin de 14 mișcări de dans: își ridică piciorușele pe rând, dă din cap și se leagănă stânga-dreapta.

Cel mai interesant lucru e că animalul face toate astea pe ritmul melodiei, lucru care i-a intrigat pe oamenii de știință. O echipă de savanți de la Harvard a studiat mișcările papagalului și a concluzionat că acesta chiar dansează. Și mai interesant e că Bulgăraș nu a fost dresat să execute acele mișcări.

 

 

Cercetătorii spun că păsările pot dansa în două situații: în cadrul unui ritual de împerechere sau dacă primesc o recompensă. În cazul de față, nici una dintre cele două condiții nu era îndeplinită.

De altfel, singurul lucru pe care l-a făcut stăpânul păsării în timp ce papagalul dansa de zor în fața camerei de filmat a fost să-l încurajeze verbal din când în când cu formula ”good boy!” sau ”go Snowball!”.

Studiul a fost publicat în Current Biology.