Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marius Matache, doctor în chimie: Orele de chimie în România au elevi dezinteresați, cursuri învechite și profesori insuficienți

laboratory-2815640_960_720.jpg

Chimia e pe Mâini Bune

Una dintre coordonatoarele lotului de olimpici internaționali de chimie își propune să lase Chimia pe Mâini Bune.

Marius Matache s-a îndrăgostit de chimie când l-a chemat profesorul în laborator să facă petarde pentru Revelionul care urma. Acum e doctor în chimie și încearcă să atragă elevii spre știința exactă care pentru mulți este deseori indigestă și antipatică, după cum recunoaște chiar el.

Tabloul pe care îl descrie este sumbru. Olimpicii la chimie pleacă să studieze în statele care le oferă oportunități de dezvoltare în mediul academic iar în România catedrele rămân pustii din cauza numărului insuficient de profesori, iar companiile de nișă nu găsesc personal calificat.Totul se întâmplă în contextul în care elevii români au cea mai scăzută motivație de a veni la școala dintre toți semenii lor din UE. Proiectul Chimia e pe mâini bune își propune să redeschidă apetitul pentru știință elevilor de liceu din capitală. Cum vor reuși să facă acest lucru aflăm de la Marius Matache, cel care coordonează comunicarea proiectului:

Marius Matache, coordonator comunicare Chimia e pe mâini bune