Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Misterul celor două schelete de bărbați îngropați ținându-se de mână. Cine au fost ”amanții din Modena”?

mister_schelete_barbati_amanti_modena.jpg

Scheletele a doi bărbați ținându-se de mână, descoperite la Modena (Sursa foto: site Scientific Reports)
Scheletele a doi bărbați ținându-se de mână, descoperite la Modena (Sursa foto: site Scientific Reports)

Arheologii au descoperit în orașul italian Modena două schelete de bărbați, care fuseseră îngropați ținându-se de mână. Experții se întrec în teorii.

Descoperirea ”amanților din Modena” a fost făcută în anul 2009, însă oamenii de știință au stabilit de-abia acum că ambele schelete aparțin unor bărbați. Un lucru neobișnuit. Alte schelete în aceeași ipostază au mai fost descoperite de-a lungul timpului, însă de fiecare dată era vorba de un bărbat și o femeie, potrivit The Independent.

Experții de la Universitatea din Bologna cred că e vorba de un cimitir de război, iar scheletele din Modena ar putea fi doi frați, doi veri sau doi soldați, care au murit împreună într-o bătălie.

În realitate, cercetătorii spun că natura relației dintre cele două persoane este un mister, mai ales că îngroparea a doi bărbați ținându-se de mână nu era o practică obișnuită în secolul al VI-lea. Cert este că cei doi bărbați avuseseră o legătură specială. De menționat că relațiile homosexuale declarate nu erau acceptate de societate în epoca respectivă.

Studiul legat de ”amanții din Modena” a fost publicat în Scientific Reports.