Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rezultate promițătoare de la un vaccin anti-COVID-19 produs în China

Un vaccin experimental anti-COVID-19, dezvoltat într-un institut de cercetare din Wuhan, în China, a oferit rezultate promiţătoare în testele pe oameni.  Deşi mai multe vaccinuri-candidate se află în stadii variate de dezvoltare pe plan mondial, deocamdată, nici unul nu a fost confirmat ca fiind capabil să îi protejeze eficient pe oameni de noul coronavirus, care a ucis peste 450.000 de persoane în lume.

China National Biotec Group (CNBG) a anunţat că vaccinul său experimental dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 a produs o concentraţie ridicată de anticorpi în organismele tuturor oamenilor în care a fost injectat şi nu a generat reacţii adverse serioase. Asta arată datele preliminare obţinute la finalul unui studiu clinic demarat în aprilie, la care au participat 1.120 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani. Astfel, compania chineză intenţionează să organizeze în etapa următoare o serie de teste pe grupuri mari de pacienţi umani în mai multe ţări, informează Reuters preluată de Agerpres.
Presa din China relatează că acest vaccin-candidat şi un alt vaccin experimental dezvoltat de aceeaşi divizie a Sinopharm au fost oferite angajaţilor chinezi din firmele de stat care călătoresc în străinătate, în contextul în care dezvoltatorii lor vor să obţină cât mai multe date şi informaţii despre eficacitatea acestor produse medicale.
China are cinci vaccinuri-candidate pentru COVID-19 ajunse deja în etapa studiilor clinice (pe pacienţi umani), mai multe decât oricare altă ţară din lume. Deocamdată, niciun vaccin nu a fost confirmat ca fiind capabil să îi protejeze eficient pe oameni de noul coronavirus, care a ucis peste 450.000 de persoane în lume, deşi mai multe vaccinuri-candidate se află în stadii variate de dezvoltare pe plan mondial.