Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Apa de gură "poate distruge Coronavirus în 30 de secunde"

apadegura_coronavirus.jpg

Image source: 
Sky News

Apa de gură ar putea deveni o parte vitală a rutinei zilnice a oamenilor după ce testele de laborator au constatat că poate distruge Coronavirus în 30 de secunde. Rezultatele inițiale ale unui studiu ne-evaluat al Universității Cardiff au arătat "semne promițătoare” ale apei de gură care conține cel puțin 0,07% clorură de cetypiridiniu (CPC) capabilă să combată virusul.

Oamenii de știință au efectuat teste la laboratorul universității prin imitarea condițiilor pasajului nazal al unei persoane, folosind mărci de apă de gură, inclusiv Dentyl.

Raportul lor - intitulat "Eficacitatea virucidă a componentelor de clătire orală împotriva SARS-CoV-2 in vitro” - nu a fost încă evaluat, dar confirmă un alt studiu publicat săptămâna trecută care a constatat că apa de gură pe bază de CPC este eficientă în reducerea încărcăturii virale a Covid.

Un studiu clinic va examina în continuare cât de eficientă este apa de gură fără prescripție medicală în reducerea nivelului de Coronavirus în saliva pacienților pozitivi de la Spitalul Universitar din Țara Galilor din Cardiff. Se așteaptă ca rezultatele să fie publicate la începutul anului 2021.

Dentyl este singurul brand din Marea Britanie de apă de gură care a luat parte la studiul clinic de 12 săptămâni, efectuat de profesorul David Thomas de la Universitatea Cardiff.

 "Deși acest studiu in vitro este foarte încurajator și este un pas pozitiv, acum sunt necesare în mod clar mai multe cercetări clinice." a declarat Dr. Thomas agenției de știri PA:

"Trebuie să înțelegem dacă efectul apei de gură prescripție medicală asupra virusului Covid-19 realizat în laborator poate fi reprodus la pacienți și așteptăm cu nerăbdare finalizarea studiului nostru clinic la începutul anului 2021”.

Dr. Nick Claydon, parodontolog specialist, consideră cercetarea "foarte valoroasă”.

"Dacă aceste rezultate pozitive se reflectă în studiul clinic al Universității Cardiff, apa de gură pe bază de CPC, cum ar fi Dentyl, utilizate în studiul in vitro, ar putea deveni un plus important pentru rutina zilnică, alături de spălarea mâinilor, distanțarea fizică și purtarea măștilor, atât acum, cât și în viitor " a adăugat el.