Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pfizer/BioNTech cer autorizarea de urgenţă a vaccinului lor împotriva covid-19 în SUA

vaccin.jpg

Sursa imaginii: 
© Dado Ruvic, Reuters

Pfizer se aşteaptă ca Agenţia americană a medicamentului să-i acorde această autorizare de urgenţă până la mijlocul lui decembrie şi să înceapă după aceea să facă primele livrări. Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat miercuri că vaccinul lor este eficient 95% şi că nu are efecte secundare importante.

Pfizer a anunţat vineri că a depus o cerere, la Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA), în vederea unei autorizări de urgenţă (EUA) a punerii pe piaţă în Statele Unite a vaccinului candidat împotriva covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu societatea germană BioNTech, relatează Reuters preluată de News.ro.

Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat miercuri că vaccinul lor este eficient 95% şi că nu are efecte secundare importante.

Anunţul de vineri a fost ”salutat” de pieţele financiare, unde acţiunile Pfizer au crescut cu 2%, iar ale BioNTech cu 5% în tranzacţii prebursiere.

Pfizer se aşteaptă ca FDA să-i acorde această autorizare de urgenţă până la mijlocul lui decembrie şi să înceapă după aceea să facă primele livrări.

În total 50 de milioane de doze urmează să fie disponibile începând în 2020 - pentru vaccinarea a 25 de milioane de persoane.

Un comitet consultativ FDA urmează să se reunească în perioada 8-10 decembrie, pentru a discuta despre vaccinul Pfizer/BioNTech, a declarat pentru Reuters o sursă, care precizează că această agendă ar putea fi modificată.

Secretarul american al Sănătăţii şi Serviciilor Sociale Alex Azar declara miercuri că Pfizer, la fel ca rivala sa Moderna, ar putea să obţină autorizaţiile de la autoritatea de reglementare în următoarele săptămâni şi că primele vaccinări pot avea loc până la sfârşitul anului.