Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Începe testarea unui spray nazal anti-Covid

spray_nazal.jpg

Spray nazal
Spray-ul nazal poate preveni dezvoltarea bolii Covid
Sursa imaginii: 
Karl Tapales

În Marea Britanie încep primele studii clinice cu un spray nazal dovedit că ucide Coronavirus în proporție de 99,9%. Ratele de infecție și mortalitate din cauza Coronavirus au ajuns la nivele record în Marea Britanie.

Spray-ul nazal cu oxid nitric SaNOtize (NONS) este conceput pentru a ucide virusul în căile respiratorii superioare ale nasului, împiedicându-l să incubeze și să se răspândească în plămâni.

El a fost dezvoltat de SaNOtize Research and Development Corp cu sediul în Vancouver, Canada, iar oamenii de știință au descoperit că, atunci când este produs în mod natural de corpul uman, oxidul nitric este eficient în rezistența la infecțiile virale.

Tratamentul SaNOtize ar trebui considerat un eficient pentru căile respiratorii superioare, similar cu atunci când oamenii folosesc igienizatoare pentru mâini pentru a-și curăța mâinile”, a declarat Rob Wilson, fost deputat al Partidului Conservator care supraveghează procesul din Marea Britanie pentru SaNOtize.

Oamenii de știință consideră că Coronavirus se transmite prin picături aeriene către membranele mucoase din nas, unde este reprodus în timpul unei perioade de incubație de trei zile, afectând celulele mucoasei nazale, iar apoi este trecut în tractul respirator inferior.

Toată lumea crede doar că contractezi virusul, acesta îți intră în plămâni și mori, dar este o progresie”, a spus Dr. Chris Miller, șef și co-fondator al SaNOtize.

Mai întâi ești expus la el, virusul încearcă să se atașeze de celulele din nas și durează ceva timp până se incubează și se înmulțește în celulele nazale pentru câteva zile și apoi virusul trece la plămâni”, adaugă el.

Utilizarea spray-ului nazal în diferite puncte de-a lungul zilei acționează pentru a curăța această zonă respiratorie superioară vitală.

Pe măsură ce ratele de infecție continuă să crească în toată Marea Britanie, Wilson a adăugat că “acest tratament simplu ne va ajuta să reluăm ceva care se apropie de viața socială normală ... chiar dacă inhalăm virusul, putem proteja împotriva acestuia și îl putem distruge aplicând soluția pe o bază regulată ”.

Procesul va fi inițiat de Ashford și St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust din Surrey.

Orice intervenție pentru tratarea – Coronavirus este binevenită. Faptul ca un spray nazal relativ ușor si simplu ar putea fi un tratament eficient este o veste binevenit și oferă un progres semnificativ în arsenalul nostru terapeutic împotriva acestei boli devastatoare”, a declarat Pankaj Sharma, profesor de neurologie și director al Institutului de Cercetări Cardiovasculare de la Royal Holloway, Universitatea din Londra.