Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Oboseală, dureri de cap, dureri în gât și diaree – noi simptome?

studiul_zoe.png

Studiul ZOE
ZOE este o aplicație care studiază potențialele simptome Covid pe un lot de 120000 de voluntari
Sursa imaginii: 
https://covid.joinzoe.com/

Cercetătorii britanici doresc ca guvernul să adauge oboseală, dureri de cap, dureri în gât și diaree la cele trei simptome existente care necesită un test Covid. În prezent, oricine are tuse, febră sau pierderea mirosului sau gustului poate cere un astfel de test.

Testarea acestor simptome suplimentare ar putea sporu cu 40% numărul de cazuri, au sugerat cercetătorii King's College din Londra și aplicația Zoe Symptom Study. Ministerul sănătății a replicat că un grup științific expert are în revizuire simptomele Covid-19.

Echipa Zoe a fost grupul care a identificat prima dată pierderea mirosului și a gustului ca simptom al Covid, ducând la adăugarea acestuia pe lista oficială de simptome.

Ei au observat acest lucru analizând simptomele raportate de persoanele care folosesc aplicația mobilă Covid Symptom Study, care ulterior au testat pozitiv.

Analizând date de la peste 120.000 de adulți care înregistrează potențiale simptome în aplicație, dintre care 1.200 au raportat un test pozitiv, echipa a identificat șapte simptome comune.

Cele trei clasice, care permit testul PCR procesat într-un laborator, sunt:

  • tuse nouă și continuă
  • febră
  • pierderea mirosului sau a gustului

Celelalte patru menționate deja sunt oboseală, dureri în gât, dureri musculare și diaree. Oricine raportează unul dintre șapte simptome a fost invitat de Zoe să facă un test PCR.

Alarmă falsă?

În timp ce cele șapte simptome sugerate de aplicația Zoe pot fi caracteristici ale Covid în stadiu incipient, ele sunt, de asemenea, extrem de frecvente și pot avea multe alte cauze. Îngrijorarea este că, dacă toți cei cu dureri de cap merg la un test Covid, ar putea copleși sistemul.

Test Coronavirus
Actualmente testul Covid este accesibil celor cu trei simptome principale
Sursa imaginii: 

Dr. Margaret Margaret McCartney a declarat la BBC este necesară o abordare “pragmatică”, cei care locuiesc în zone cu niveluri ridicate de infectare tratează acele simptome mai largi cu mai multe suspiciuni decât cele din zonele cu nivel scăzut de Covid.

Echipa Zoe recunoaște că strategia ar mări numărul de persoane fără ca virusul să fie testat - crescând de la 46 de teste negative pentru fiecare pozitiv la 95 de negative pentru fiecare caz identificat dacă s-ar folosi cele șapte simptome.

Pentru noi, mesajul pentru public este clar: Dacă v-ați simțiți recent rău, ar putea fi Covid și ar trebui să faceți un test ”, a declarat la BBC profesorul Tim Spector, care conduce proiectul. El a adăugat că acest lucru a fost “deosebit de important”, deoarece noile tulpini ale Coronavirus ar putea provoca diferite simptome.

Un studiu realizat de Oficiul Național de Statistică a constatat că tusea, oboseala, durerile în gât și durerile musculare pot fi mai frecvente la persoanele care au testat pozitiv pentru varianta de Coronavirus din Marea Britanie.

Oricine se confruntă cu principalele simptome - o temperatură ridicată, o nouă tuse continuă sau o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului - ar trebui să facă un test cât mai curând posibil și să se autoizoleze imediat împreună cu membrii din gospodăria sa." a declarat un purtător de cuvânt al ministerului sănătății.

Cei fără simptome sau simptome în afara celor trei pot avea acces la teste rapide prin consiliul local sau la locul de muncă.