Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus UK: Peste 70 de cazuri cu tulpina sud-africană în Londra

Testare Coronavirus UK

În sudul Londrei are loc cea mai mare operațiune de testare pentru Coronavirus de la începutul pandemiei după detectarea a peste 70 de cazuri confirmate sau probabile de infectare cu tulpina sud-africane a virusului. 

Guvernul britanic spune că zeci de oameni se izolează sau și-au încheiat izolarea după contractarea variantei B.1.351, iar grupul de infectați este considerat a fi “semnificativ”.

În total au fost 44 de cazuri confirmate și 30 de cazuri probabile găsite predominant în a această zonă. Persoanele cu vârsta de 11 ani și peste care locuiesc, lucrează sau călătoresc prin aceste zone sunt îndemnate să facă un test COVID-19 PCR, pe lângă utilizarea testelor rapide de două ori pe săptămână. Testarea pe scară largă are loc în sectoarele Lambeth și Wandsworth din sudul Londrei. 

Potrivit datelor oficiale în Marea Britanie au fost desoperite în total 544 de cazuri certe sau probabile de infectare cu varianta sud-africană. 

Oamenii de știință din Israel au ajuns la concluzia că varianta sud-africană este capabilă să “submineze într-o oarecare măsură” protecția oferită de vaccinul Pfizer / BioNTech.

Studiul israelian a comparat aproape 400 de persoane care au dat test pozitiv la COVID, la 14 zile sau mai mult după ce au primit una sau două doze de vaccin Pfizer, față de același număr de pacienți nevaccinați cu boala.

S-a constatat că varianta sud-africană reprezintă aproximativ 1% din toate cazurile COVID-19 la toate persoanele studiate, potrivit studiului Universității din Tel Aviv.

Dar în rândul pacienților care au primit două doze de vaccin, rata de prevalență a variantei a fost de opt ori mai mare decât în ​​rândul celor nevaccinați - 5,4% față de 0,7%.

Acest lucru sugerează că vaccinul este mai puțin eficient împotriva variantei din Africa de Sud, în comparație cu Coronavirusul original și o variantă identificată pentru prima dată în Marea Britanie, au spus cercetătorii.