Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Google și SpaceX colaborează pentru internet prin satelit

video_spacex_prezinta_un_nou_model_de_taxi_spatial.jpg

Capsula spaţială Dragon, de la SpaceX

Compania de explorare spațială a lui Elon Musk – SpaceX, a anunțat joi că va face echipă cu Google pentru a furniza servicii de internet de mare viteză și servicii de calcul la distanță clienților, companiilor și organizațiilor sale, comunică France Presse.

Potrivit termenilor acordului, stațiile terestre ale sateliților „Starlink” vor fi integrate în centrele de date Google, pentru a facilita accesul la cloud – computer de la distanță, și la Internet.

Compania SpaceX este în curs de lansare a serviciului său de internet prin satelit, care ar trebui să permită o conexiune de mare viteză fără a trece prin infrastructuri terestre.

Combinând viteza mare și latența redusă a Starlink cu infrastructura și resursele Google, vom oferi organizațiilor din întreaga lume conexiunea sigură și rapidă pe care o așteaptă”, a declarat Gwynne Shotwell, președinte și director executiv, într-un comunicat.

Suntem mândri să colaborăm cu Google pentru a oferi acest acces întreprinderilor, organizațiilor din sectorul public și multor altor grupuri din întreaga lume”, a adăugat ea.

Vicepreședinte de infrastructură la Google Cloud – Urs Hölzle, a declarat că parteneriatul va asigura organizațiilor care utilizează rețeaua „să aibă acces ușor, sigur și rapid la aplicațiile și serviciile de care au nevoie pentru a-și menține echipa pe linia de plutire”.

Google și SpaceX se așteaptă ca această nouă ofertă să fie disponibilă în a doua jumătate a anului 2021.

Elon Musk așteaptă aprobarea autorităților pentru serviciul său de internet de mare viteză pentru companii și persoane fizice prin intermediul rețelei sale de peste 1.500 de sateliți „Starlink”.