Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum este cucerit Cosmosul de oamenii de afaceri. Miliardarii au banii, NASA face cercetările

audio_cadou_nasa_halloween_sunete_sinistre_spatiu.jpg

Cum este cucerit Cosmosul de oamenii de afaceri. Miliardarii au banii, NASA are cercetările (Sursa foto: site NASA)
Cum este cucerit Cosmosul de oamenii de afaceri. Miliardarii au banii, NASA are cercetările(Sursa foto: site NASA)

Cursa pentru spațiu nu mai poate fi oprită. Până la finalul acestui deceniu, lucrurile ar putea evolua spectaculos. Este aprecierea profesorului Alexandru Mironov după zborul în spațiu , marți, al celui mai bogat om din lume, șeful Amazon, Jeff Bezos.

Acum o săptămână, Richard Branson a fost cel care a dat tonul acestor expediții iar în toamnă, Elon Musk se pregătește și el să zboare în spațiu.

Investițiile făcute de acești aventurieri ai Cosmosului, combinate cu cercetările desfășurate de NASA sunt combinația perfectă pentru explorarea și exploatarea spațiului, crede Alexandru Mironov.

“ Mie mi se pare ca este o evoluție normală, puțin cam lentă. Ar fi trebuit ca mai repede să se pornească spre Marte, ca mai repede să se continue explorarea și exploatarea Lunii . Însă NASA a continuat în ritmul ei, Roscosmos al rușilor s-a destrămat, ulterior s-a refăcut, au apărut chinezii, a apărut Agenția Spațială Europeană, încetul cu începutul lucrurile s-au pus la punct dar nu convingător. Ceea ce fac acum particularii, eu nu sunt iubitor al capitalismului dar consider că fără investiția omului de afaceri în această aventură , va dura mult prea mult până să ieșim cu adevărat în spațiul cosmic. Or iată că asta se întâmplă.  Eu cred că va fi o combinație între stat și aventurieri mai departe. Momentul în care  lucrurile se vor limpezi va fi spre sfârșitul deceniului când pe Lună vor începe exploatațiile curente“, explică scriitorul Alexandru Mironov.