Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Naveta spațială „Space X Inspiration 4″ va fi lansată joi având la bord 4 oameni obișnuiți

space x inspiration 4.jpg

Sursa imaginii: 
https://news.fr-24.com/sciences

Modulul, care va intra astfel în istorie, va decola de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, iar banii strânși vor fi folosiți în scop umanitar, la un spital în Memphis.

Cei patru oamei care vor forma echipajul Space X sunt un economist, o asistentă, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial, iar decolarea misiunii este programată joi, la ora 3:00 dimineața.

Aceștia vor pleca de la Complexul de lansare 39A al Centrului Spațial Kennedy al NASA din Florida și vor utiliza o rachetă SpaceX Falcon 9. Trebuie subliniat faptul că își vor ajunge pe o orbită mai largă decât cea a Stației Spațiale Internaționale.

Naveta își vor încheia voiajul de trei zile în Oceanul Atlantic.

Este vorba de o misiune mai ambițioasă și mai plină de riscuri decât cea a miliardarilor Richard Branson și Jeff Bezos, din urmă cu două luni.

Acum, comandantul misiunii este Isaacman, un pilot experimentat și fondatorul unei companii de procesare a plăților. De asemenea, compania Space X a precizat că Hayley Arceneaux, în vârstă de 29 de ani, asistentă medicală și supraviețuitoare a cancerului osos, a fost desemnată pentru acest zbor pentru că reprezintă speranța. O persoană nedezvăluită de la Universitatea Aeronautică Embry – Riddle a câștigat tombola, dar a decis, din motive personale, să-i acorde locul prietenului său, veteranul Forțelor Aeriene americane, Christopher Sembroski, care a participat și la tombolă. El va urca în zbor reprezentând valoarea generozității. Al patrulea participant este Sian Proctor, un profesor și artist spațial.

Fonduri strânse vir fi donate Spitalului de Cercetare pentru Copii „St. Jude”, Memphis, statul Tennessee.