Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Descoperire bizară: cangurii sunt stângaci

Cangurii sunt stângaci, potrivit unui studiu.

Cercetătorii au descoperit un lucru inedit: cangurii sunt stângaci. Până acum se ştia că doar oamenii şi unele specii de maimuţe pot fi stângaci, potrivit The Guardian.

Cangurii îşi folosesc laba stângă în 95% din timp, potrivit cercetătoarei Janeane Ingram, care studiază viaţa sălbatică.

Studiul a fost realizat de Universitatea din Tasmania şi Universitatea New South Wales, ambele din Australia, împreună cu experţi de la Universitatea din Sankt Petersburg, care au observat prima oară această trăsătură neobişnuită la unele marsupiale din grădinile zoologice ruseşti.

Cercetătorii au observat în cadrul unui studiu desfăşurat în perioada 2012-2013 că animalele respective foloseau mai mult laba stângă atunci când îşi curăţau blana, când duceau hrana la gură sau când se sprijineau într-o singură mână în timp ce păşteau.

Experţii spun că marsupialele analizate făceau întotdeauna cu laba dreaptă mişcările ce presupuneau forţă, de exemplu apucau creanga unui copac cu laba dreaptă, iar cu stânga duceau frunzele la gură.

În cazul oamenilor, 90% dintre locuitorii planetei folosesc mâna dreaptă, iar zece procente sunt stângaci.