Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei savanţi îşi împart premiul Nobel pentru medicină pe 2015

Cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu au fost recompensaţi luni cu premiul Nobel pentru medicină pe 2015.

Irlandezul William C. Campbell şi japonezul Satoshi Ōmura au fost recompensaţi pentru descoperirile privind o nouă terapie împotriva infecţiilor cauzate de viermi cilindrici.

Chinezoaica Youyou Tu a fost premiată pentru descoperirile ei privind o nouă terapie împotriva malariei.

Anul trecut, cercetătorii John O'Keefe (Statele Unite), May-Britt Moser (Norvegia) şi Edvard Moser (Norvegia) au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru medicină, pentru "cercetări asupra celulelor care constituie un sistem de poziţionare în creier".

Sezonul Nobel 2015 va continua marţi cu premiul Nobel pentru fizică. Miercuri va fi decernat premiul Nobel pentru chimie.

Nobelul pentru literatură va fi anunţat joi, iar cel pentru pace vineri. Premiul Nobel pentru economie va fi decernat luni, 12 octombrie.

Laureaţii vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de opt milioane de coroane suedeze (circa 850 de mii de euro), care poate fi împărţit între cel mult trei câştigători pe fiecare categorie.