Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Patul anti-seism, care-ţi salvează viaţa, chiar dacă se prăbuşeşte clădirea

Un chinez a inventat un pat care-l protejează pe cel care doarme în el, în caz de cutremur. Invenţia a fost înregistrată în 2010, dar a început să facă furori de-abia recent, după postarea unui clip video pe Internet, potrivit The Telegraph.

Inventatorul chinez Wang Wenxi a conceput un pat, care la prima vedere nu arată prea confortabil, însă are marele merit că te poate proteja în caz de cutremur, susţine inventatorul.

Imediat cum începe să se clatine clădirea, patul "ascunde" persoana respectivă într-un fel de "coşciug", cu pereţi rezistenţi din metal. Acolo există sticle cu apă şi conserve cu mâncare, plus alte provizii care ajută persoana în cauză să reziste chiar şi câteva zile, până la sosirea echipelor de intervenţie.

China este una dintre ţările cele mai afectate de cutremure. Un seism produs în 2008 la Wenchuan, în provincia Sichuan s-a soldat cu 87 de mii de morţi şi dispăruţi. Un alt cutremur care a avut loc în 2010 la Yushu, în provincia Qinghai a făcut aproape 2.700 de victime.